Ramon Llull

Páginas: 2 (348 palabras) Publicado: 20 de octubre de 2011
1.

1.1-Entre quins anys va viure?

Entre el 1932/1933 i 1315/1316.

1.2-Llocs de naixement i mort?

Va néixer a Mallorca i no es sap concretament si va morir a Tunis, a Mallorca odurant el viatge de tornada des l’Africà a la seva illa.

1.3-Resumeix els fets més importants de la seva vida en 10 línies.

Ramon Llull des de la seva infantesa va estar vinculat a la casareial, es va casa i va tindre dos fills, als trenta-un anys va viure una experiència que va donar un gir radical a la seva vida, l’anomenada" conversió", esdevinguda arran de l’aparició de cincvegades de Crist crucificat. A partí d’aquesta experiència la seva vida va fer un tomb, va abandonar la família, la posició social i les riqueses per dedicar-se al servei de Déu. Es va dedicar a unaactivitat frenètica que es resumia en tres objectius: predicació als infidels fins arribar al martiri, escriptura d’un llibre contra els errors d’aquets infidels i la creació d’escoles-monestirson s’ensenyés l’àrab i altres llengües orientals per a instrucció de missioners.En el 1274 va acabar d’escriure el primer gran monument de la literatura catalana, el vast Llibre de contemplació enDéu, en aquell mateix any es va retira a una ermita al puig de mallorquí de Randa on va experimentar una revelació divina, coneguda com "il·luminació de Randa",

1.4-Quin és el principalmotiu de la seva escriptura?

Utilitzar la escriptura per la difusió de les seves idees de lloança de Déu i servir a l’eixamplament de la fe catòlica.

1.5-Quins països va visitar?

Ramon Llullva viatjar per Europa, va visitar Roma, París, a Itàlia i França, també va visitar Tunis i Bugia.

1.6-Quins són els principals temes de les seves obres?

Els principals temes de les sevesobres són: filosofia, la ciència, l’educació, la mística, la gramàtica, la cavalleria, les novel·les o la poesia.

1.7-En quines quatre llengües va escriure?

En la balear,llatí,català i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ramon llull
  • ramon llull
  • Ramon Llull
  • Ramon Llull
  • ramon llull
  • ramon llull
  • ramon ,llull
  • Ramon llull

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS