Ramon Llull

Páginas: 6 (1394 palabras) Publicado: 31 de octubre de 2012
1. Escriu un text d'unes 200 paraules sobre Ramon Llull que reculli les opinions dels personatges que apareixen en el vídeo, els moments més decisius de la seva vida i tot allò que t'hagi cridat l'atenció durant la lectura dels materials d'estudi. 

Ramon Llull va ser filòsof, narrador i poeta. Era mallorquí, nascut al 1232, es considera que possiblement fou fill d’una família ben posicionadade la noblesa de l’època i vinculada a la casa reial, tingué dos fills.
L’època realment important en la vida de Ramon Llull va ser a la edat de trenta-un anys quan se li aparegué en cinc ocasions crist crucificat. En aquell moment Ramon Llull va decidir abandonar bens, riqueses, família i dedicar la resta de la seva vida a difondre el que ell considerava la veritat suprema. La finalitat eraaconseguir la conversió al cristianisme de tots els infidels, ja fossin musulmans, jueus...
Ho va fer ell sol propagant la seva creença i escrivint textos, sense formar part de cap ordre religiosa i viatjant per molts territoris.
Grans personatges de la nostra època pensen d`ell que va ser una persona molt interessada per tot el que succeïa al seu voltant, des de els fets més rellevant fins als mésinsignificants. Consideren que va ser un escriptor de pensament i no pas de literatura, molt original a la vegada que imprevisible. Que va difondre un missatge totalment nou i revolucionari amb una llengua avançada a l’època.
Diuen de Ramon Llull que dominava la historia i la filosofia del pensament amb unes idees que van fer avançar el món. Sempre anava a contracorrents ja que el seu missatgeno era entès, però ell continuava amb la seva difusió degut a una voluntat molt forta i una gran personalitat. La seva tasca com a pensador i poeta van anar lligades, i la poesia li va servir per fer arribar més lluny els seus pensaments. Era una persona donada als altres i que pensava molt poc en si mateix.
El que més m’ha sorprès es el fet que donés aquest gir a la seva vida a causa de unesaparicions. La seva capacitat autodidacta i que fos capaç de escriure en tres llengües, català, llatí i àrab, així com la gran quantitat d’obres que va escriure, 265.
2. A partir del vídeo i dels materials d'estudi, redacta un text d'unes 250 paraules sobre qui són els autors de la novel·la Tirant lo Blanc, els personatges que hi apareixen, els llocs on passa l'acció i quins temes hi apareixen.L’autor de la novel·la va ser en Joanot Martorell i Montalban nascut a Gandia aproximadament al 1414, fill de la petita noblesa valenciana. Va escriure Tirant lo Blanc, considerada la primera novel·la del món modern. Per escriure la novel·la Martorell crea una historia a on es mostra un cavaller bregós de vida agitada, plena d'afers entre cavallers d'armes i bon coneixedor de les costums de lacavalleria; no li és estrany el tracte amb els cortesans (va estar a les corts França, Portugal, Nàpols i Anglaterra) i, segons es dedueix del llibre, interessat en els afers militars de la seva època, i amb una visió molt humana, atrevida i desvergonyida, dels assumptes amorosos i amb tocs eròtics. L’autor es clar coneixedor de les relacions entre cavallers de l’època i això es pot veure en elfet que en el seu llibre desafia a combats a mort a d’altres cavallers mitjançant correspondència viva amb aquests i desafiant-los.

En mori el seu pare la família va quedar pobre, Joanot es va emparentar amb Ausias March al casar-se aquest amb la seva germana Isabel. Ausias reclama a Joanot la dot d’aquesta i al ser Joanot pobre li cedeix part de l’herència familiar. Un altre fet semblant elporta a enfrontar-se amb el seu cosi Joan de Monpalau, ja que aquest es vol casar també amb una germana d’ell. Amb en Joanot Martorell intercanvien diferents cartes de batalla requerint reiteradament batalla a ultrança. Va recórrer a les corts anglesa i portuguesa buscant jutge i plaça per al combat, ja que a Castella i a la Corona d’Aragò el duel a mort estava prohibit, finalment aquest no es va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ramon llull
  • ramon llull
  • Ramon Llull
  • Ramon Llull
  • ramon llull
  • ramon llull
  • ramon ,llull
  • Ramon llull

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS