Ramon Margalef

Páginas: 2 (370 palabras) Publicado: 15 de noviembre de 2012
RAMON MARGALEF I LÓPEZ
BIOGRAFIA I PREMI RAMON MARGALEF 2012: ESPÈCIES INVASORES

Ramon Margalef i López va néixer el 16 de maig de 1919 a Barcelona. Va ser un biòleg català dedicat a lalimnologia (estudi dels ecosistemes aquàtics continentals), oceanografia i ecologia principalment.
Actualment es conegut com un dels científics més rellevants de Catalunya.
Durant els seus primers anys devida va estudiar ciències naturals a la UB (Universitat de Barcelona). Finalment es va llicenciar l’any 1949. No va ser fins l’any 1952 quan va poder obtenir el seu doctorat a Madrid.
La sevaexperiència laboral la podem resumir en que entre el 1944 i el 1951 va treballa a l’Institut de Biologia Aplicada. Més endavant, del 1951 al 1975, es va trasllada a l’Institut d’Investigacions Pesqueres onhi va ser durant 2 anys director. Durant el segon any en aquest càrrec (1967), es va transformar en el primer catedràtic d’ecologia d’Espanya a la UB. Lloc, on va construir el seu Departamentd’Ecologia.
Finalment l’any 1986 es va retirar com a professor. Un any més tard, la pròpia Universitat de Barcelona el va anomenar professor emèrit.
Per últim, Ramon Margalef va morir el passat 23 de maigdel 2004 a l’edat dels 85 anys.
Sobre el projecte d’espècies invasores cal esmentar que el passat 29 d’octubre, l’ecòleg estadounidense Daniel Simberloff, va acudir a Barcelona per rebre el premiRamón Margalef 2012 d’Ecologia valorat en 80.000€.
Aquest científic ens va explica que Margalef, en el seu llibre Perspectives en teoria ecològica, va tenir la capacitat de resumir totes les observacionsbiològiques. Simberloff ens comenta que les especies invasores més perilloses no són els grans mamífers o els insectes; sinó les plantes i els patògens, ja que aquests, constitueixen l’estructuramediambiental on habiten els animals. Això fa que si hi apareix un vegetal nou tot l’entorn canvia. La globalització a incrementat el nombre d’espècies invasores perquè a aquestes se’ls fa més...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ramón Margalef
  • Ramón margalef y lópez
  • biografia de ramon margalef
  • ramon
  • Ramona
  • la ramona
  • ramon
  • Ramones

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS