reagge

Páginas: 4 (974 palabras) Publicado: 11 de junio de 2014
El reggae és un gènere musical que es va desenvolupar inicialment a Jamaica des de finals de la dècada de 1960. El terme reggae sovint és usat per designar la majoria dels ritmes jamaicans, coml'ska, el dub i el rocksteady. Tanmateix, el reggae pròpiament dit és un estil de música particular que s'origina a partir de l'evolució directa de l'ska cap a ritmes més lents, passant pel rocksteady. Téun ritme binari sincopat de 4/4 amb desplaçament del temps fort com a principal característica. 

El reggae està estretament relacionat amb el rastafarisme i les seves lletres sovint tracten d'unatemàtica entre política i mística.
S'utilitzà aquesta etiqueta per anomenar els pobres de Jamaica, i també els rastes i els moviments culturals dels barris pobres.

El rastafarisme ésuna religió monoteista,que venera a Jah.El moviment rastafari s'ha escampat i fet conèixer per tot el món especialment gràcies a la popularització de la música reggae.S'ha descrit a Leonard Howell com el primerseguidor del moviment rasta.

Es diu que Bob Marley afirmà que el terme 'reggae' provenia d'una paraula en castellà per referir-se a "la música del rei".

Bob Marley fou un músic (6 de febrer 1945 - 11de maig 1981) de reggae jamaicà.
A la seva ciutat natal Nine Mile, una petita localitat al nord de Jamaica, no podia imaginar que arribaria a convertir-se en un dels mites musicals del segle XX.Bob Marley era un membre del moviment rastafari, la cultura era un element clau en el desenvolupament del reggae. Bob Marley es va convertir en un fervent defensor del moviment Rastafari
Tot i que téuna forta influència de la música tradicional d'Àfrica i el Carib, així com del rhythm and blues estatunidenc, el reggae deu els seus orígens directes al desenvolupament progressiu de l'ska i elrocksteady a la Jamaica de la dècada del 1960.
Cap a aquesta època, la influència del reggae va començar a ser present en la música rock. "Ob-La-Di, Ob-La-Dóna" de 1968 dels The Beatles és un exemple...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • reagge

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS