Recerca.Graffiti

Páginas: 35 (8515 palabras) Publicado: 28 de mayo de 2012
ÍNDEX:

1). Història del graffiti:
1.1 L'origen..................................... 3
1.2 Boicot........................................ 4
1.3 A Europa.................................... 6
1.4 Guerra d’estils............................ 7
1.5 etapa de supervivència...............8
1.6 Dels 90 fins l'actualitat................9

2). Elgraffiti: Tribu social
2.1 Els graffiters...............................13
2.2 Què fan?......................................16
2.3 Integració.....................................17
2.3 Graffiti i música............................20

3). Actualitat o passat ?...........................21

4). Enemics de l'expressió...................27
5.1 Grafittivs. Publicitat:........................28
5.2 La política un gran obstacle:
5.3 Lleis i mesures.................................34

5). Enquestes............................................36

6). Què expressen?(fotos)........................40

7). El nostre graffiti..................................43

8). Conclusió general …..................................51

9).Opinions personals...............................53

10). Bibliografia ...….....................................57

Presentació

·En aquest treball hem estudiat i/o investigat la evolució del Graffiti.
En principi, comencem explicant què és el Graffiti, per qui no ho sàpiga i en aquesta explicació introduïm també la seva evolució.

... Ens centrem en el veritable significat i sentit delGraffiti: “una forma de expressió”, i en com grans empreses, polítics i autoritats el volen eradicar, ja que no produeix diners i és d’una certa manera un “enemic” contra la publicitat y els governs, ja que moltes vegades els graffiters expressen les seves crítiques contra la societat i exposen el seu punt de vista negatiu contra aquesta publicitat, política, i temes semblants.

... Per contra,després dels obstacles, o bé, la part negativa del tema, parlem de l’auge del graffiti i de com els graffiters defensen aquest art: amb concursos, associacions, etc...

·Per últim, fem una reflexió del que hem investigat, amb enquestes, entrevistes, internet, llibres, programes de tv, concursos als que hem assistit, etc... I redactem la nostra conclusió sobre el món de l’Art Urbà.

Esperem queus agradi.

Javiera, Anna i Mª Pia.


El Graffiti:
Història:

A partir dels anys 60, els adolescents de NY comencen a escriure pel carrer pseudònims creant-se així una identitat al carrer.

Al principi no es busca estil sinó aparèixer per tot arreu, així produint un boom, on centenars d’adolescents comencen a escriure el seu nom per tota la ciutat , cosa que causa lanecessitat de crear estils (cal·ligrafia, llocs on fer-los…).

La cal·ligrafia apareix amb l’arribada de “Top Cat”; un graffiter de Philadelphia que escrivia lletres molt allargades i juntes. En contra, els “escriptors de Brooklyn” van crear el seu estil que consistia en lletres separades i adornades. Per una altra banda, a altres comtats com el Bronx va ser una barreja dels 2 estils.

S’arriba a unmoment en que hi ha tantes firmes que sorgeix la necessitat de centrar-se en el color i mida de les lletres ,apareixent els primers tags amb outline que van evolucionar fins a les bubble letters; lletres més gruixudes perfilades i amb color. Posteriorment sorgiran els throw up (o vomitades), que són fàcils de fer, i d’altres com les bolcks letters, etc...

Però l’afany competitiu anirà mésenllà de la popularitat i el respecte. S’arriba a una complexitat artística tan rica, que les lletres comencen a ser, fins i tot, difícils d’entendre culminant així l’estil més representatiu del Bronx: elWild style o estil salvatge.
A finals dels anys 70, el graffiti arriba a les seves quotes més altes amb la incorporació d’imatges (personatges de còmic o dibuixos animats, retrats o...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS