RECONSTRUCCI DEL ZIGGURAT D

Páginas: 2 (332 palabras) Publicado: 16 de mayo de 2015
RECONSTRUCCIÓ DEL ZIGGURAT D’UR
Els ziggurats se situaven dins un recinte on hi havia altres dependències. Eren torres esglaonades amb una estança a la part superior on hi havia l0’estàtua de ladivinitat. S’hi accedia per uns llargs trams d’escales. Eren construïdes amb capes de toves, travessades per gruixudes cordes de jonc i revestides de maons pintats de colors.
La seva altura era un signede prestigi per a la ciutat. La construcció s’aixecava verticalment en un impuls natural cap a buscar el cel i la divinitat.

LA LLEONA FERIDA
L’imperi dels assiris unifica novament el territorimesopotàmic i en la seva expansió s’estén cap a l’altiplà de l’Iran, Anatòlia i Egipte.
Els seus reis construïren palaus amb baixos relleus que els representaven en escenes militars, de caça o religioses.L’objectiu era demostrar la força dels monarques i el seu dret a governar. Servien per impressionar els ambaixadors d’altres països i per això els relleus eren de gran tamany.
La lleona ferida esdebat entre la vida i la mort. La part de davant està tensa i manifesta tota la seva força. La fletxa clavada a la columna vertebral que la deixa paralitzada de les potes del darrera manifestaviolència.
L’ESTELA DE NARAM-SIN
Mesopotàmia fou habitada des de mitjans del quart mil·lenni a.C. per diversos pobles organitzats en ciutats-estat que rivalitzaven entre si. Més endavant hi hagué processosd’unificació política per mitjà de la conquesta.
Una de les manifestacions artístiques que es desenvolupen a Mesopotàmia des de l’època dels sumeris són les esteles. Eren obres commemoratives, esculpidesen pedra normalment monolítica, formades per un relleu i uns textos explicatius.
A l’Estela ded Naram-Sin és exaltada la victòria d’aquest monarca sobre els seus adversaris. Està coronat amb una tiarade corns com a senyal de respecte i per ressaltar les seves majors importància i jerarquia. L’escena marca un ritme ascendent que culmina en el cim, el cel, on es fa palès el triomf reial. Els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Reconstrucci N Nacional
  • Del Movimiento Armado a la Reconstrucci n
  • Reconstrucci n Mamaria
  • D
  • D
  • d
  • D
  • D

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS