recopilación de eucariotas y procariotas

Páginas: 2 (455 palabras) Publicado: 19 de enero de 2014


EURCARIOTES:

L'ADN es duplica per si mateix de manera Semiconservativa durant la Interfase cel·lular, les 2 cadenes helicoïdals de l'ADN se separen per acció d'un enzim propi de l'ADN laHelicasa qui actua trencant els ponts hidrogen entre els parells de bases nitrogenades complementàries (AT/CG), després ambdues cadenes en forma paral·leles sintetitzen una altra complementària,per a això un altre enzim propi de l'ADN anomenada ADN Polimerasa fa una còpia exacta de la informació biològica de cada cadena separada, posteriorment les cadenes vella i nova es tornen a unirreestructurant la forma helicoïdal de l'ADN, en aquesta etapa novament intervé l'enzim Helicasa qui en la molècula d'ADN filla reordena les bases nitrogenades complementàries (AT/*CG) per evitarerrors o anomalies.
Com cada molècula d'ADN filla conté una cadena vella de nucleòtids la Replicació és de tipus Semiconservativa, és a dir, en cada molècula d'ADN filla hi ha sempre una cadena vellai una nova de nucleòtids.



PROCARIOTES:
1ª etapa: és desenrotlla i s’obre la doble hèlice en el punt ORI-C

Primer pas: intervenen les helicasas que faciliten el desenrrollament dels“hebras”.
Segon pas: actuen les girases i topoisomerases que eliminen la tensió generada en els bris per la torsió en el desenrrollament.
Tercer pas: Actuen les proteïnes SSBP que s'uneixen als “hebras”que actuessin com a motlle perquè aquestes no tornin a enrotllar-se.











2ªetapa: síntesis de dos noves “hebras” de ADN


Actuen les ADN polimerases per sintetitzar els nous“hebras” en sentit 5´-3´, ja que la lectura es fa en el sentit 3´-5´.

Intervenen les ADN polimerases I i III, els qui s'encarreguen de la replicació i correcció d'errors. La que es porta la major partdel treball és l'ADN polimerasa III.

Actua l'ADN polimerasa II, corregint danys causats per agents físics.

La cadena 3´-5´ és llegida per l'ADN polimerasa III sense cap tipus de problemes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • PROCARIOTAS Y EUCARIOTAS
  • Procariotas y eucariotas
  • Procariota y eucariota
  • Procariotas Y Eucariotas
  • PROCARIOTA Y EUCARIOTA
  • Eucariotas y Procariotas
  • eucariota y procariota
  • De procariota a eucariota

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS