Regencia de Maria Cristina

Páginas: 4 (972 palabras) Publicado: 11 de noviembre de 2013
1. Descriviu el tipus de font utilitzades
2. Identifiqueu les idees principals, situant-los en el seu context històric i en el nucli temàtic corresponent
3. Expliqueu, a grans trets, els següentsconceptes: "Motí de La Granja"i "Primera guerra carlina".
4. Redacteu unes línies sobre la regència de Maria Cristina de Borbó, insistint en la temàtica tractada als documents. Explica, també, agrans trets, els intents de reforma agrària des del segle XVIII


1.- Aquest document està publicat per La Gaceta de Madrid, el 19 febrer de 1836. La Gaceta de Madrid es un periodic, i fa referencia ala desarmortització de Mendizábal.

2.- Mendizábal va aconseguir que Maria Cristina donarà suport a la causa liberal progressista. Aquesta desamortització consistí en nacionalitzar les propietatrústiques i urbanes de l'Església per l'Estat i que van ser venudes en subhastes públiques a particulars.Ací es pretenia reduir la forta suma del deute públic. El nou gabinet va tindre que afirmar unadeclaració de drets del ciutadà i de sotmetre el Govern al Parlament. A més va intregrar les juntes en les diputacions provincials creades en aquell moment.
Aquesta desamortització va fracasar ja quela guerra continuà i l'intent de sanejar el deute fracassà. En les eleccions de febrer de 1836 van guanyar els progressistes però prompte van dimitir i al maig la regent va nomenar president a unprogressista, anomenat Istúriz.

3.- El motí de La Granja: Els progressistes van fer un pronunciament per a un canvi de Gorvern. La Guardia Nacional es va declarar a favor de la Constitució de 1812 afinals de juliol, però la Corona es va negar i el 12 d'agost es va produir la rebel·lió d'un grup de suboficials del palau de La Granja. Els ajuntaments van passar a ser elegits per sufragi universalmasculí i el nou govern va restablir part de la legislació de les Corts de Cadis i del trienni. El tema del poder local fou motiu de disputa contínua entre els progressistes i els moderats. El...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Las Regencias De María Cristina Y Espartero
  • Regencia maria cristina
  • Regencia De Maria Cristina De Habsburgo
  • Regencia De Maria Cristina
  • Carta de maria cristina / fin de la regencia
  • Regencia Maria Cristina
  • maria cristina ramos
  • Biografia de Maria Cristina Mata

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS