Reggege

Páginas: 4 (854 palabras) Publicado: 6 de mayo de 2012
2012
LA MALÀRIA
TREBALL MALALTIES CMC
REGINA MENGUAL FENOLLAR
CIENCIES DEL MÓN CONTEMPORANI

Index
1. INTRODUCCIÓ
2. CAUSES I TRANSMISSIÓ
3. SIMPTOMES
4. COMPLICACIONS5. PROVES DIAGNÒSTIQUES
6. TRACTAMENT
7. PREVENCIÓ
8. OPINIÓ PERSONAL

LA MALàRIA
1. INTRODUCCIÓ
La malària o paludisme és en l’actualitat un dels problemes més greus de salutpública a tot el món, especialment als països del tercer món. Cada any es produeixen entre 350 i 500 milions de nous casos i entre un i tres milions de morts, especialment en nens menors de cinc anys.La malaltia també afecta el seu desenvolupament físic i intel·lectual i suposa per al país un enorme cost en vides humanes, despeses mediques i dies de treball perduts.
Encara que la malaltia és moltfreqüent en diversos continents i comú a l’ India, el sud-est asiàtic i Amèrica Central i del Sud, el 90 % de les morts tenen lloc a l’Àfrica, on hi ha països que la malaltia es endèmica( que sols esdona en una regió en concret)
2. CAUSES I TRANSMISSIÓ
La malària es una infermetat produïda per un paràsit del gènere Plasmodium que habita en zones de calor, humitat i vegetació , mosquits delgènere Anopheles. La malària es transmet a les persones per la picada de les femelles de mosquits del gènere Anopheles, que són els vectors (transmissors) del paràsit. Quan un mosquit pica un individuparasitat per obtenir sang (que necessita per al desenvolupament dels seus ous), ingereix les formes sexuals de Plasmodium anomenades gametòcits els quals, quan es reprodueixen, donen lloc alsesporozoits que arribaran fins a les glàndules salivals del mosquit. Posteriorment, quan aquest mosquit pica una persona li inocula els esporozoits en el seu torrent circulatori, disseminant d’aquestamanera la seua infecció. En zones endèmiques és possible la transmissió per transfusions de sang ja que els paràsits poden mantenir-se en la sang d’una persona infectada durant molt de temps (fins a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS