Regnat Felip Iv, Felip Iii

Páginas: 4 (774 palabras) Publicado: 18 de abril de 2012
EL SEGLE XVII: ELS ÀUSTRIES MENORS (FELIP III, FELIP IV I CARLES II)
REGNAT DE FELIP III (1598-1621)
Cronologia bàsica:
*1598: comença Regnat Felip III.
*1609: expulsió dels moriscos
*1618-48:Guerra dels 30 anys.
*1620: Victòria dels espanyols sobre els protestants a la batalla de “Montaña Blanca”.
*1621: Mor Felip III i comença a regnar Felip IV.
El que caracteritzarà aquest regnat iels dels dos àustries següents és l’aparició del a figura del “favorit” (“valido”) o “privat”. El “favorit” és un personatge que: mantén una amistat íntima amb el rei i dirigeix personalment elsassumptes de la monarquia.
Quin és l’origen de l’aparició del “favorit”?
Hem de cercar l’origen de l’aparició dels “favorits” al final del S. XVI, quan s’intensifiquen els conflictes internacionals queobliguen a la creació de juntes de govern, formades per gent que formava part dels Consells. D’aquests Consells s’anomenarà un ministre superior que dirigirà els assumptes d’estat.
Els “favorits” deFelip III foren el Duque de Lerma i, posteriorment, el seu fill el Duque de Uceda. I tots ells procuraren agafar càrrecs importants per seus familiars.
_________
El fet més significatiu de la políticaespanyola durant aquest regnat va ser l’expulsió dels moriscos (1509-1611). Se creu que uns 500.000 moriscos varen haver de sortir del regne d’Espanya. La causa d’aquest fet l’hem de cercar en què elsmoriscos no varen arribar a integrar-se en la cultura i la religió cristiana.
Aquest fet va tenir conseqüències molt importants, tant des del punt de vist demogràfic i econòmic, sobretot: la majoriade moriscos eren pagesos, eren mà d’obra -> va minvar la producció d’arròs i de la canya de sucre, així com se va veure afectat el sistema monetari perquè grans quantitats d’or i plata sortiren delregne.
Política exterior
Respecte a la política exterior, el regnat de Felip III es caracteritza per un període de relativa pau: pel tractat d’Amberes l’any 1609, es va signar amb Anglaterra i els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • felipe iv
  • FELIP IV
  • Felipe iii
  • Gobierno De Felipe Iii En España
  • Iv informe de gobierno felipe calderon
  • Felipe II, Felipe III
  • Felipe IV
  • Felipe Iv

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS