reli

Páginas: 6 (1495 palabras) Publicado: 17 de diciembre de 2013
‘‘DE DIOSES Y HOMBRES’’
Després d'haver vist la pel·lícula "De dioses y hombres", basada en el testimoni dels monjos cistercencs de Tibhirine (assassinats el 1996 pel GIA, Grup Islàmic Armat), contesta les preguntes següents:
1. Descriu les raons que presenta cada monjo per quedar-se malgrat el perill de mort.
Els monjos es posen d’acord en que no poden marxar ja que: El seu deure esquedar-se, els incomoda la idea de marxar. Marxar no conduiria a res perquè no tindria sentit tot el que han fet. Quan van decidir fer-se monjos i anar allà no ho van fer pensant en l’interès personal, així que si se’n van no es sentirien en pau. La seva missió allà no ha acabat. Pensen que el deixeble no està per sobre del mestre i que, per tant, ara no es poden apartar d’ell.
2. Diu l'abad a un delsmonjos "l'amor és pura esperança, l'amor ho suporta tot". Cerca i escriu correctament la cita en la que es basa aquesta afirmació en L'Himne de l'Amor (1a Cor 13). En quin moment de la pel·lícula apareix aquesta frase? A qui l'adreça i per què?
L’Himne de l’Amor (1a Cor 13,4): El qui estima és pacient, és bondadós; el qui estima no té enveja, no és altiu ni orgullós, no és grollerni egoista, no s'irrita ni es venja;  no s'alegra de la mentida, sinó que troba el goig en la veritat;  tot ho excusa, tot ho creu, tot ho espera, tot ho suporta.
Aquesta cita apareix en el minut 76 de la pel·lícula quan l’abad Christian i el monjo Christophe es troben a l’hort. El monjo li confessa les seves pors, es pregunta si és realment útil morir aquí i ara. L’abad li recorda que ell ja vaentregar la seva vida a Crist quan va decidir abandonar el seu país, la seva família, la dona i fills que potser hauria tingut, per venir aquí i fer-se monjo. Ell no ho acaba de veure així ja que quan resa no escolta res i li pregunta quin és realment el motiu per a ser màrtirs, ho fan per déu, per a ser herois o per demostrar que són els millors? L’abad finalment li diu que intentaran evitar lamort i li explica que l’únic motiu és l’amor (mitjançant l’Himne de l’Amor).
3. Diu el llibre de l'Apocalipsi: "Ells l'han vençut per la sang de l'Anyell i pel testimoniatge del seu martiri, ja que no van estimar tant la vida que els fes por la mort" (Ap 12,11). Creus que es pot aplicar aquesta sentència als monjos de Tibhirne?, El sentit de la vida pot tenir més valor que la vida mateixa?, Quèdiferencia doncs a aquests monjos d'un kamikaze (suïcida japonés) o d'una fanàtic que s'autoimmola? Raona les teves respostes.
Creiem que aquesta sentència es pot aplicar al martiri del monjos ja que ells han sacrificat la seva vida perquè li donaven més importància a l’objectiu i acció que volien dur a terme en aquell poble, que la seva pròpia vida.
En aquest cas sí que es pot dir que el sentitde la vida és més important que la vida en si, que trobar un motiu o quelcom pel que lluitar en la vida és més important que viure. Però això és en casos especials, la majoria de la gent valora més el fet de viure que trobar-li un vertader sentit.
La diferència entre aquests monjos i un kamikaze o un fanàtic que s'autoimmola és que els monjos només estan disposats a morir pels seus ideals i encanvi aquests últims moren, però també maten.
4. Llegeix la carta de l'Abad Christian que va deixar al seu escriptori com a testimoni. Exposa les idees bàsiques de la carta.
Carta de l'Abad Christian: "Cuando un A-Dios se vislumbra..."
Si me sucediera un día --y ese día podría ser hoy-- ser víctima del terrorismo que parece querer abarcar en este momento a todos los extranjeros que viven enArgelia, yo quisiera que mi comunidad, mi Iglesia, mi familia, recuerden que mi vida estaba ENTREGADA a Dios y a este país. Que ellos acepten que el Único Maestro de toda vida no podría permanecer ajeno a esta partida brutal. Que recen por mí. ¿Cómo podría yo ser hallado digno de tal ofrenda?. Que sepan asociar esta muerte a tantas otras tan violentas y abandonadas en la indiferencia del anonimato....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • reli
  • Reli
  • reli
  • reli
  • Reli
  • reli
  • reli
  • Reli

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS