Religiones

Páginas: 7 (1580 palabras) Publicado: 2 de diciembre de 2012
INTRODUCCIÓ
Una religió és el conjunt de creences i pràctiques comunes d'un grup de persones, sovint relacionades amb llur concepció del món i codificada en l'oració, el ritual i les lleis morals. La religió pot incloure també tradicions culturals ancestrals, escriptures, història i mitologia, així com la fe personal i l'experiència mística.
OBJECTIUS
Els nostres objectius d’aquest treballsón:
Aprendre els tipus més importants de Religions
Saber el significat de religió i d’on prové la paraula.
Distribució territorial de cada religió.
Aprendre els orígens de la religió a Catalunya (ESPANYA NOOO)
ETIMOLOGIA
La paraula "religió" prové del llatí “religio” que al seu torn s'ha definit com a "reverència per Déu o als déus”, una meditació curosa de les coses i de la pietat.
La paraula"religió" va ser usada durant molts segles en el context cultural d'Europa, marcat per la presència del cristianisme que s'apropià del terme llatí de “religio”.
Per exemple: A l'hinduisme antic feia ús de la paraula “rita” que feia referència a un ordre còsmic del món.
DEFINICIÓ
-Tradicional:
Segons el “Gran Diccionari de la Llengua Catalana” defineix religió com: El conjunt de creences iconviccions, d'actituds i sentiments i de maneres de comportament, o pràctiques que vinculen una persona o un grup humà amb allò que hom reconeix com a sacre, misteriós o transcendent, i sovint identificat amb un o més déus o el diví".
-Científica:
Els sociòlegs veuen la religió com un conjunt abstracte d’idees, valors i experiències desenvolupades.
Lindbeck, en la Naturalesa de la Doctrina”defineix la religió com una estructura o mitjà cultural i/o lingüístic que estructura completament la vida i el pensament i que, com si fos un idioma, permet la descripció de les realitats, la formulació de les creences i l'experimentació de sensacions i sentiments íntims.
TIPUS DE RELIGIONS:
-PER CONCEPTE TEÓLOGICA
-Teisme, es la creença en una o més deïtats, dins del Teisme, hi ha 3 tipus:
*Politeisme: El politeisme consisteix en creure i/o adorar molts déus o divinitats. És una forma de religió que reconeix diverses divinitats, més o menys independents. La gran majoria de les religions són politeistes.  Les divinitats politeistes solen tenir una vinculació molt directa amb la natura, les activitats de la vida quotidiana o els cicles vitals (generalment les divinitats relacionades ambla mort, el més enllà o els difunts tenen una gran rellevància).
* Monoteisme: El monoteisme és la creença en un Déu únic, sovint amb els dons de l'omnisciència, omnipotència i omnipresència. En la mitologia egípcia antiga ja es practicava el monoteisme sota el déu solar Aton, instaurat pel faraó Amenhotep IV.
Avui en dia el concepte acostuma a estar dominat per les Religions abrahàmiques.El cristianisme no està acceptat com a monoteisme perquè la majoria de cristians, accepten el concepte de la Santíssima Trinitat en el qual Déu es troba englobat en tres personalitats (el pare, el fill i l'esperit sant). 
* Dualisme: El dualisme creu que l'origen de l'univers es pot trobar en dues substàncies bàsiques o dos déus. Tradicionalment, les religions dualistes parlen d'una divinitatmasculina i una femenina o bé d'un déu bo i un maligne. El dualisme en filosofia és la creença que proposa que l'ésser humà té una part física (cos) i una mental o espiritual (ànima).
-No teístes: Hi ha religions com el budisme i el taoisme que menyspreen o rebutgen l'existència de déus absoluts o creadors universals, o bé els atorguen funcions menors o molt específiques. De vegades, aquestesdeïtats són vists com a recursos metafòrics utilitzats per referir-se a fenòmens naturals o estats de la ment.
-Panteisme: es la creença en que el Univers, la naturalesa i Déu son equivalents i estan en perfecta harmonia.
PER REVELACIÓ:
-Religions revelades: es fonamenten en una veritat revelada de caràcter sobrenatural des de una deïtat o un àmbit transcendent y que indica sovint quins son els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La religiòn
  • La religion
  • Religion
  • Religion
  • Religiones
  • La religion
  • Religion
  • Religion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS