religions monoteistes

Páginas: 5 (1176 palabras) Publicado: 26 de octubre de 2014
ACTIVITATS RELIGIÓ
centercenter
3r ESO A
Confecciona un mapa conceptual de les tres religions monoteistes.
Busca tres festes religioses de cada un de les religions i explica
Què es celebra
Elements que s’utilitzin (objectes, roba…)
Menjar (si es el cas)
Quan es celebra
CRISTIANISME:
-La Quaresma: es celebra establir un període de reflexió i penitència en el que els cristians tinguintemps de preparar-se per la celebració de pasqua. Es celebra quaranta dies abans de Pasqua  que el calendari litúrgic cristià assenyala per a preparar-se per a la Setmana Santa. Durant aquest període esta prohibit el consum de carn i ous. Tradicionalment, als Països Catalans, la quaresma es representava gràficament per mitjà d'una dona vella amb set cames (que simbolitzaven les set setmanes) i ambun bacallà a la mà .
-La Setmana Santa: és el moment més important de l'any litúrgic cristià. La ubicació al calendari d'aquestes celebracions canvia cada any i oscil·la entre els mesos de març i abril, ja que la data de la Pasqua es fixa a partir de la primera lluna plena de primavera.
El dia de Rams commemora l'entrada de Jesús a Jerusalem
El dijous Sant es celebra l'últim sopar
El divendresSant es recorda la crucifixió de Jesucrist
La Vetlla Pascual en la nit del dissabte Sant, celebra la nit Santa de la Resurrecció del Senyor.
El diumenge de Pasqua es celebra la Resurrecció de Jesucrist tres dies després de morir a la creu. A Catalunya, és tradició que el padrí o padrina regali al seu fillol/a una mona de xocolata.
El dilluns de Pasqua és el darrer dia de la Setmana SantaCatalana. Famílies i amics es reuneixen per dinar i menjar les mones de xocolata.-Nadal: És, juntament amb la Pasqua, la festa cristiana més important. En ella, se celebra el naixement de Jesús. Malgrat el seu origen marcadament religiós, amb la missa del gall com a element central, Nadal ha esdevingut una tradició que se celebra arreu del món, fins i tot per gent que no pertany a aquesta religió,com és el cas de la Xina i el Japó. 
Nadal s'associa a un nombre d'icones i símbols, com l'arbre de Nadal, els Reis Mags, el Pare Noel, el pessebre, les nadales, les estrenes, les postals de Nadal, el Tió de Nadal, la neu, però, sobretot, a la compra de regals. També s'associa a bon grapat de dolços, menjars i begudes especials: el torró, el massapà o d'altres que es consumeixen amb mésassiduïtat: fruita seca i cava.
El menú típic de la cultura catalana pel dia de Nadal és l'escudella i la carn d'olla de primer, i de segon el més habitual és que sigui pollastre o vedella al forn o a l'ast. Aquest àpat s'acostuma a acompanyar de cava o vi negre. Per postres se serveixen els torrons i les neules acompanyats de moscatell.
A banda de la celebració del dia 25 de desembre, Nadal inclou altresfestivitats, com el cap d'any i els Tres Reis que, entre el dia cinc i el sis de gener, porten regals a tots els infants. En el món llatí, també se celebra el dia dels Sants Innocents.
D'altra banda el dia 26 de desembre se celebra la festa de Sant Esteve, també coneguda com la Segona Festa de Nadal o el Segon Dia de Nadal, durant la qual es fan també les típiques celebracions familiarsnadalenques.
JUDAISME:
-El  HYPERLINK "http://ca.wikipedia.org/wiki/Sabbat" \o "Sabbat" sabbat (dissabte) és el descans setmanal que comença la nit del divendres i acaba la nit del dissabte, on se celebra la creació de Déu, i es commemora el descans de Déu per a contemplar la creació. Durant el sabbat no es pot realitzar cap feina. 
- HYPERLINK"http://ca.wikipedia.org/w/index.php?title=Kaddish&action=edit&redlink=1" \o "Kaddish (encara no existeix)" Kaddish: (en hebreu קדיש) és el nom donat a la pregària especial recitada en les oracions i els enterraments en memòria d'un ésser estimat mort, on es posa l'accent en la glorificació i la santificació del nom de Déu. En general es fà pels fills o els parents propers de la persona morta.
-Tu be-Av (hebreu: טו באב, el dia quinze del mes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tes religions monoteistes i el seus simbols
  • Religions
  • Religionsidad
  • World Religions
  • History Religions
  • Les religions a la prehistòria
  • Religions
  • religions

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS