René Descartes

Páginas: 9 (2034 palabras) Publicado: 9 de abril de 2012
REGNE MONERESBacteris i algues cianofícies (o cianobacteris).
Els Bacteris són els primers éssers vius que van poblar la Terra fa uns 3500 milions d’anys. De fet totes les altres espècies deuen provenir d’aquests éssers que són els més petits que hi ha.
Els trobem a terra, a l’aigua (salada i dolça), a l’aire, als aliments i al nostre cos.
BACTERIS
Classificació dels bateris:
Segons el llocon viuen:
ARQUEOBACTERIS : Són bacteris molt antics que viuen en llocs inhòspits com llacs d’aigua salada, fonts a alta temperatura o a les profunditats dels oceans.
EUBACTERIS : Inclou la majoria de bacteris. Viuen en tots els ambients, al sòl, a l’aigua, a l’aire o a l’interior dels animals. Alguns són beneficiosos i altres poden provocar malalties tant en plantes com en animals.
Segons laforma:
COCS : Forma rodona (per ex.Staphilococcus aureus)
BACILS : Forma allargada (per ex.Salmonella)
VIBRIONS : Forma de corba (Vibrio cholerae)
ESPIRILS : Forma d’espiral (Trepanema (Sifilis))

CIANOBACTERIS O ALGUES CIANOFICEES
Temps enrera se’ls anomenava algues blaves o algues cianofícees però quan es va determinar que eren cèl·lules procariotes es van començar a anomenar cianobacterisSón entre 5 i 10 cops més grans que els bacteris. Són un dels components del plàncton d’aigües salades i dolces i per tant són aliment de molts altres organismes.
Van aparèixer a la Terra fa uns 3500 milions d’anys i van provocar una important oxigenació de l’atmosfera fa uns 2000 milions d’anys de manera que moltes espècies existents van desaparèixer. De fet són bastant resistents a condicionsadverses.


Classificació:
La majoria són unicel·lulars però algunes s’agrupen formant colònies. Són d’una coloració verd-blavosa i de vegades creixen abundantment i formen importants taques verdoses a la superfície del mar.
.
REGNE PROTISTS O PROTOCTISTSInclou els Protozous i les algues
Aquest regne inclou éssers vius d’estructura mol senzilla i que tenen les cèl·lules eucariotes. Trobemespècies unicel·lulars però també de pluricel·lulars (Algunes algues)..
PROTOZOUS
Viuen en ambients aquàtics o humits.
Són organismes molt senzills, tots són unicel·lulars, eucariotes i heteròtrofs.
S’alimenten de matèria orgànica que capten del medi extern i un cop dins la cèl·lula la digereixen.
Són una mica més grans que els bacteris de manera que es poden observar bé al microscopi. Tenenformes molt diverses, l’ameba per exemple pot canviar de forma per desplaçar-se i alimentar-se.
Classificació:
Segons la manera de desplaçar-se es classifiquen en :
DESPLAÇAMENT PER CILIS: Parameci
DESPLAÇAMENT PER FLAGELS: Tripanosomes, Leishmania
DESPLAÇAMENT PER PSEUDÒPODES: Amebes
INMÒBILS : Plasmodis
Segons la manera d’alimentar-se :
PARÀSITS : Absorveixen aliment de l’organisme onviuen i provoquen malalties.
VIDA LLIURE A AIGÜES EMBASSADES : Ingereixen bacteris i altres protozous que tenen al voltant.
ALGUES
Les podem trobar en roques, al sòl, en plantes i animals però la majoria viuen en ambient aquàtic (salat, dolça,llocs humits, neu …)..
Poden ser unicel·lulars o pluricel·lulars però totes són autòtrofes ja que contenen clorofil·la i realitzen la fotosíntesi. Formenmatèria orgànica a partir de matèria inorgànica (CO2) i obtenen energia del Sol alhora que alliberen O2. De fet alliberen entre el 30 i 50% del total de l’oxigen atmosfèric.
Les algues pluricel·lulars estan formades per agrupacions de cèl·lules no especialitzades, és a dir, no formen teixits verdaders.
Classificació:
Segons el número de cèl·lules:
Unicel·lulars : Són algues microscòpiques queviuen a l’aigua i formen part del plàncton (fitoplàncton). Suren a l’aigua i serveixen d’aliment a molt animals. Per exemple: Chalmidomones, Euglena, Diatomees
Pluricel·lulars : Formen filaments o làmines però les cèl·lules no són especialitzades i per tant no formen teixits veritables. Per exemple: Ulva lactuc, Sargassum

Segons el color :
Les algues presenten a més de la clorofil·la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • rené descartes
  • rene descartes
  • Rene Descartes
  • Rene descartes
  • René Descartes
  • Rene descartes
  • Rene descartes
  • Rene descartes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS