Reproducción asexual plantas

Páginas: 2 (478 palabras) Publicado: 23 de mayo de 2013

1. La reproducció asexual artificial
És molt important per a l’agricultura, perquè les varietats de plantes que es cultiven són el resultat d’una selecció continuada al llarg de molts anys, a larecerca d’una major productivitat o qualitat.

Entre les principals tècniques agronòmiques que utilitza l’home per a la multiplicació de varietats de plantes agrícoles destaquen:
Estacatge de tija:consistix en agafar fragments de branca, que contenen gemmes i,per tant, poden produir una nova planta.
Empelt de pua: aquesta són porcions de branca amn una o més gemmes que aplicades sobre unatija ja arrelada, se solden amb ella i desenvolupen el brancatge de la nova planta.


Capficament: aquest consiesteixe a doblegar una branca de la planta mare fins a soterrar-la; al cap d’un temps,les gemmes de la branca soterrada han format arrels, i aleshores es pot separar de la planta mare i plantar-la en un altre lloc. L'avantatge principal és l'èxit amb què les plantes s'arrelen per estemètode. Molts clons que no arrelen fàcilment per estacatge poden arrelar per capficament, permetent establir la planta sobre les seues pròpies arrels.



2. El cultiu “in vitro” de teixits deplantes

El cultiu in vitro vegetal consisteix a desenvolupar el material vegetal en condicions controlades (humitat relativa, llum, temperatura, nutrició, etc.) i d'asèpsia, és a dir, de forma estèrilamb diferents finalitats (tant d'investigació com comercials). En línies generals, el cultiu in vitro es porta a terme amb un explant de la planta mare que és cultivat en un medi nutritiu en tubsd'assaig o altres recipients de vidre.

(Posar una foto i explicar-ho)

L’aplicació d’aquest mètode juntament amb les noves tècniques d’enginyeria genètica permet la formació de plantes transgèniquesamb característiques noves, i presenten uns avantatges:
-Permet obtenir plantes lliures de malalties (fongs, bacteris, micoplasmes, virus i tiroides).
-La micro propagació vegetal ens permet...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • la reproducción sexual y asexual en las plantas.
  • REPRODUCCION DE PLANTAS SEXUAL Y ASEXUAL
  • Practica de reproduccion asexual en plantas
  • Reproduccion sexual y Asexual de las plantas
  • Reproduccion Sexual y Asexual de las Plantas
  • Reproduccion asexual de las plantas.
  • Reproducción asexual de las plantas
  • Reproduccion Sexual Y Asexual En Plantas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS