Reseña

Páginas: 4 (878 palabras) Publicado: 12 de mayo de 2013
Colometa

Fitxa tècnica del autor:
Autora: Mercè Rodoreda
Titol: La plaça del diamant
Editorial: Bromera
Lloc i any de l’edició: La primera publicación d’aquesta edició fou en el 1997, peròconcretament el llibre que jo he aconseguit adquirir és la 19ª edició.
Pàgines: 285
Preu: 12€

L’autora d’aquest text és Mercè Rodoreda, un personatge literari molt destacat amb una projeccióinternacional de la seua literaruta catalana en el segle XX.
Una de les seues obres concretament “la plaça del diamant ha sigut molt coneguda i emblemàtica, també ha sigut traduïda a 20 idiomes.
D’altrabanda comentare alguns aspectos del seu perfil autobiogràfic. Aquesta autora va el 1909 a nàixer a Barcelona, on va passar tota la seua infantesa. Son pare fou un dels primers introductors de Mercèen la literatura, encara que les figures més importants per a ella són Guimerà i Ruyra, i sobretot els poemes de Verdaguer.
La seua infantesa fou despreocupuada i feliç, però la manca d’estudis lipovoca una mena de aflicció permanente i provocà que començara a prendre consciència de la realitat en la que vivia, que segons la planteja era que el que rebria seria una instrucción dictaminada “cosiri cuinar” però la seua iniciativa per la lectura va fer que anara superant les seues manques acadèmiques i va començar a rebel·lar-se contra el seu destí impossat.
Aquest text té una ediciónadapatada per a una versió dirigida als joves.

En aquest text és narra la vida del personatge principal anomenat Natalia el qual adquireix el seguent malnom; Colometa. El tema principal d’aquest text esla forma/manera de dur i dirigir la vida dels personatges principals (Natalia i Quimet)
Aquesta narración tracta sobre una parella que es coneixen en un ball a la plaça i s’enamoren l’un de l’altre,es diuen Natalia i Quimet, acaben construïnt una casa i casant-se. Al cap de poc temps de casar-se tingueren un fill que li diuen Antoni i després una filla anomenada Rita. Esta história ocorre en un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Reseña
  • La Reseña
  • Reseña
  • Reseña
  • Reseña
  • Reseña
  • Reseña
  • Reseña

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS