Reseña

Páginas: 2 (328 palabras) Publicado: 9 de mayo de 2012
Las vanguardias artísticas del siglo XX
De Mario de Micheli

Las vanguardias artísticas del siglo XX és una obra de l’escriptor i crític d’art Mario de Micheli. En aquest llibre fa unacrònica dels grans moviments que van provocar una transformació profunda en les arts plàstiques des de l’inici del segle XX fins a mitjans de segle, 1950. L’objectiu de l’obra és trobar una lògica i raó deser en la successió d’allò que s’anomenen els corrents dels “ismes”.
El llibre està estructurat en dues parts clares; l’assaig sobre els diferents corrents artístics i la segona sobredocuments per reforçar la tesi de l’autor. Dintre de cada apartat trobem altres subtemes on tracta cada moviment en particular. En cadascun d’aquests capítols, Micheli intenta explicar el perquè del naixementd’aquests moviments. Segons ell, aquests moviments no són una continuïtat en la successió de modalitats artístiques monolítics existents fins a finals del segle XIX, sinó que suposen una ruptura ambtot allò que era considerat canònic, correcte i apte.
L’autor justifica aquest trencament amb la concepció d’art tradicional, no per canvi de gustos ni com a elecció arbitrària, sinó que apartir d’aquell moment l’art es lliga com mai a la societat, ja no és “l’art per l’art”, al contrari, està al servei del carrer, de les revolucions que s’estan duent a terme arreu d’Europa. L’art del’època és “la veu de l’acció”.
En la meva opinió, és un llibre molt ben estructurat i redactat, i sobretot molt ben argumentat, exemplificat i amb bons suports per a defensar la seva tesi. Micheliaconsegueix redactar de manera equilibrada i gens feixuga, fent la lectura amena, agradable i senzilla. Sobretot m’ha agradat la part on parla del surrealisme, perquè és un moviment molt abstracte idesconegut que sembla què no tingui cap raó de ser racional, però l’autor aconsegueix donar explicacions lògiques i acceptables. Així com en el surrealisme, en tots els altres “ismes” que formen la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Reseña
  • La Reseña
  • Reseña
  • Reseña
  • Reseña
  • Reseña
  • Reseña
  • Reseña

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS