Reseña

Páginas: 4 (787 palabras) Publicado: 17 de diciembre de 2012
URETER
És un tub d’uns 28 cm que consta de tres capes de teixit:
1. Mucosa interna
2. Muscular mitja
3. Fibrosa externa
La capa muscular esta formada per múscul llis i empeny l’orinaper peristalsis. L’ureter de cada ronyó transporta l’orina des de aquest fins a la bufeta urinària. L’entrada a la bufeta esta formada per una regió estreta amb forma de vàlvula que prevé el reflux desde la mateixa fins als ronyons.[ ]

BUFETA URINARIA
La bufeta urinària és una bossa que es col·lapsa i es localitza darrera de la símfisi del pubis. Esta per sota del peritoneu parietal, quenomés recobreix la seva superfície superior.
La paret de la bufeta esta formada principalment per teixit muscular llis. El múscul detrusor o capa muscular esta format per una xarxa de feixos entrecreuatsde fibres musculars llises. Els feixos es creuen en totes direccions, circular, obliqua i longitudinalment. La bufeta esta entapissada per l’epiteli mucós de transició que forma unes rugositats, elsplecs. Gràcies a ells i a l’elasticitat del epiteli de transició, la bufeta es pot distendre extraordinàriament.
Hi ha tres obertures en la part de sota de la bufeta, dos per als urèters i una per lauretra. Les obertures per als urèters s’obren en els vèrtexs posteriors d’una estructura triangular denominada trígon, i la de la uretra en el vèrtex anterior.
La bufeta té dues funcions principals:1. Reservori de l’orina avanç de que aquesta abandoni l’organisme.

2. Ajudada per la uretra, expulsa l’orina de l’organisme.[ ]

URETRA
La uretra és un petit tub entapissat per unamembrana mucosa que s’expandeix des de la part de sota de la bufeta (trígon) fins l’exterior de l’organisme. En la dona, es situa just darrera de la símfisi del pubis i anterior a la vagina. Es dirigeixcap a baix i cap endavant de la bufeta fins a una distancia d’uns 3 cm.
La uretra masculina, per el contrari, s’expandeix al llarg d’un trajecte curvilini d’uns 20 cm, passant pel centre de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Reseña
  • La Reseña
  • Reseña
  • Reseña
  • Reseña
  • Reseña
  • Reseña
  • Reseña

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS