Ressenya de "Nius" per Pep Coll.

Páginas: 3 (649 palabras) Publicado: 8 de marzo de 2014
NIUS

Nius és una de les més recents novel·les publicades per Pep Coll, escriptor lleidatà (nascut al Pallars) molt reconegut entre els territoris catalans. Aquest cop, però, la història no haestat una conseqüència de la seva imaginació. Quan Coll tenia uns 30 anys, el va sorprendre una tragèdia que succeí al càmping dels Alfacs, a Tarragona, on un camió que transportava propà va explotar icausà més de 200 morts. I per altra banda, anys més tard i afectat més profundament, la riuada al càmping de Biescas, on Coll hi tenia coneguts. Així doncs, dissenya la novel·la a partir d’una situaciósemblant, decidit a rendir un lleu homenatge a totes aquelles persones que van perdre allà les seves vides.
L’obra es situa en un context actual i es desenvolupa en un càmping, escenari certamentdesconegut per a la majoria de persones urbanes. Concretament, en el càmping Internacional Pirineus.
El principi de la novel·la ens presenta un llistat amb totes les famílies que s’hi allotgen,juntament amb unes breus descripcions sobre elles incloent noms, edats, treballs i altres dades. Es pot considerar una obra dinàmica i actual presentada amb un ritme cinematogràfic, tret que aconsegueixfer-la molt còmoda de llegir. Presenta un ventall de vides encreuades que es trobaran cara a cara amb el misteri de la vida i de la mort. La trama es centra en les reaccions i sensacions que viuendiferents tipus de famílies davant d’una tragèdia imprevista.

A banda d’homenatjar aquella data i les víctimes, l’obra ens planteja una reflexió sobre la vulnerabilitat de la vida humana i els nius quenosaltres mateixos en construïm per poder refugiar-nos dels nostres temors. A més a més, se’ns formula una altra qüestió molt més complexa, confusa. Més enllà de la bona o de la mala sort, hi ha algunaltre factor que empenyi una determinada persona cap a la mort o cap a la vida? El destí influeix sobre els mèrits de cada persona, o és de l’atzar l’únic del que es tracta?

La meva opinió és...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ¿Que farèm que dirèm?;pep coll
  • Ressenya "El caçador d'estels" per Khaled Hosseini.
  • Ressenya Gràcies per la propina
  • Entrevista pep coll
  • Ressenya De "Companys Diputat Per Sabadell"
  • Ressenya
  • Ressenya
  • Ressenya

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS