Ressonadors

Páginas: 4 (878 palabras) Publicado: 23 de octubre de 2014
RESSONADORS
El nostre crani no es macís, té forats. Això serveix perquè no pesi tant però també com a càmera de ressonància per emetre la nostra veu cantada i parlada.

La boca com a caixa deressonància

La boca és el principal ressonador de la veu.
Pot adaptar la forma i volum del so emès pels plecs vocals a través dels canvis de posició de la llengua, els llavis, el vel del paladar i lamandíbula.
El so general pels plecs vocals és impartit per la boca. D’ella dependrà el volum i la intensitat que surti a l’ambient.
-La intensitat i volum fonal és proporcional al grau d’oberturade la boca.
-La obertura de la boca també influirà en el timbre de la veu.
- La mandíbula, però, mai s’ha d’obrir amb força ja que això generaria tensions musculars i conseqüents lesions.
-Per a laveu cantada les notes greus demanen un grau d’obertura menor a les notes agudes.
- La posició dels llavis també influeix al timbre que oferirem. Si obrim la boca horitzontalment la veu tindrà uncolor més clar que si col·loquéssim els llavis de forma circular. En aquesta última posició el timbre serà més apagat.

-La llengua també intervé en el timbre de veu.
-En cant, la llengua s’ha desituar plana al terra de la boca, però sense fer força muscular excessiva. Si la llengua s’aplana amb massa força es produeix un descens de la laringe i surt aquella veu engolada dels professors de cant.-Per que la boca sigui una cavitat de ressonància eficient cal la coordinació de totes les estructures.
. L’acció de badallar, esnifar merda... serveix per coordinar totes aquestes parts de manerarelaxada i sense tensió ; col·locar la llengua plana sense esforç i elevar el vel del paladar.

LLAVIS
-En funció de la posició dels llavis s’obtindran canvis en el timbre de la veu.
-Dins de laàmplia musculatura dels llavis trobem dos músculs bàsics per obtenir característiques tímbriques. Són l’orbicular de la boca i el buccinador.
-L’orbicular fa que la boca s’obri de forma circular...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS