Resum Mercader de Venècia

Páginas: 4 (767 palabras) Publicado: 31 de agosto de 2014
El mercader de Venècia

El mercader de Venècia és una obra teatral escrita per William Shakespeare, publicada al 1600.

Resum:

Bassanio un venecià que pertany a la noblesa però és pobre, lidemana al seu millor amic, Antonio, un ric mercader, que li presti 3.000 ducats que li permetin enamorar la rica hereva Porcia. Antoni, que té tots els seus diners emprat en els seus vaixells al'estranger, decideix demanar-li prestada la suma a Shylock, un jueu usurer. Shylock accepta prestar els diners amb la condició que, si la suma no és retornada en la data fixada, Antonio haurà de donar unalliura de la seva pròpia carn de la part del cos que Shylock disposés.

Per voluntat del seu pare, Porcia s'ha de casar amb aquell pretendent que esculli d'entre tres cofres (un d'or, un altre deplata i un tercer de plom) aquell que contingui el retrat d'ella. Bassanio tria el tercer, el correcte i es compromet amb Porcia. Ella li dóna un anell com a mostra d'amor, i li fa prometre a Bassanioque no ho traurà. El mateix fa Nerissa, criada de Porcia, amb Graziano, amic de Bassanio.

Els vaixells d'Antonio naufraguen i el deute no es pagat. Shylock reclama la seva lliura de carn, exigintque sigui de la part més propera al cor. Aquesta situació desemboca en un judici presidit pel Dux de Venècia, al qual assisteixen Porcia disfressada d'advocat i Nerissa d'ajudant. Porcia dóna la raó aShylock i admet que aquest, per llei, pot cobrar-se la lliura de carn. No obstant això només pot ser carn, i per tant no pot vessar ni una sola gota de sang. Shylock desisteix en el seu intent, acabademanant el doble del que li devien, però li diuen que si no accedeix al compliment del contracte s'aniria pres, llevat que doni totes les seves riqueses. Així el Dux li retira les seves riqueses, ili dóna la meitat a Antonio i la meitat a l'estat. Antonio diu que li perdona la seva part si es converteix al cristianisme i li dóna les seves propietats a la seva filla.

Porcia i Nerissa,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resumen de la película el mercader de venecia
  • Resumen De El Mercader De Venecia
  • Resumen del mercader de venecia
  • Resumen pelicula ''el mercader de venecia''
  • Resumen del mercader de venecia
  • Resumen El Mercader De Venecia
  • El Mercader De Venecia Resumen
  • Resumen del libro El mercader de Venecia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS