Resum Ramon Llull

Páginas: 2 (475 palabras) Publicado: 2 de enero de 2014
Ramon Llull

Ramon Llul era filòsof, narrador i poeta, va decidir recorrer al català escrit en alguns textos en comptes de fer servir el llatí. La literatura catalana va començar expressant-se enprosa, Ramon Llull és el primer autot a Europa a escrure sobre temes cientofics, filòsofics, didàctics i morals. Tots aquests factors fan que sigui considerat el creador del català literari, va ser elprimer autor en abandonar el llatí per a diferents usos i per tant es ha haver de convertir, per força, en creador de llenguatge i d’estil i fou qui acabà fixant-ne el model. Els autors el van haverde pendre com a referent.
Ramon Llull fou filòsof, teòleg i missionerabans que no pas escriptor de ficció. Cal relacionar a Llull amb dues característiques: el teocentrisme i la voluntat didáctica imoralitzadora de la literatura.

Què sabem de la vida de Llull?

LLull va deixar escrits alguns poemes autobiogràfics, que ens ajuden a refer la seva vida i a intuir quina mena d’home era.Semblança de Ramon Llull

Ramon Llull va néixer a Mallorca el 1232 i va morir el 1316 (familia noble). Casat i pare de dos fills, va fer vida a la cort fins al trena-un anys fins que se li aparegué lafigura de Jesús crucificat. L’aparició es repetí cinci vegades i aixó va fer que abandones la familia i dediqués la resta de la seva vida a voler cristianitzar el món de l’envolta.
Després de deuanys, es va proposar demostrar l’exsistència de Déu a través d’un llibre, per a convencer els infidels de les excel·lències del cristianisme. Aixó el porta a viatjar per Europa i pel nord de l’Àfrica,també va apendre àrab. Va fer croades per a la religio i ell confía molt en la paraula, no en les baralles.
Trobem doncs un autor que és una barreja de místic, missioner, filòsof i viatger.

Obresprincipals

L’obra lul·liana està formada per uns 250 volums, a més del català i el llatì, de jove conreà poesía trovadoresca en occità i va escriure llibres en àrab.
La seva poesía lírica,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ramon llull
  • Ramon llull
  • ramon llull
  • Ramon Llull
  • Ramon Llull
  • ramon llull
  • ramon llull
  • ramon ,llull

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS