Resumen bio

Páginas: 4 (792 palabras) Publicado: 3 de junio de 2013
Nietzsche tot i que va ser un filòsof de la segona meitat del segle XIX el seu pensament es pot aplicar en l’actualitat ja que intenta resoldre les preguntes existencials que s’ha fet l’home des dela seva existència. D’aquesta manera, si analitzem el pensament de Nietzsche, podem veure que es pot explicar aspectes de la realitat a través de la seva manera de pensar.

En primer lloc,Nietzsche nega l’existència de Déu i creu que és una figura creada pels mateixos humans, per tant, segons ell tot és una fal·làcia. Actualment, les religions estan perdent pes dins d’una societat cada vegadamés atea i material. La negació de l’existència de Déu és una afirmació molt habitual. Principalment, els renovadors de la societat, és a dir, els joves no accepten la presència d’un esser superioromnipresent. Per tant, en el seu moment Nietzsche va enfrontar-se en una societat relativament molt religiosa. Aquest moviment anticlerical el podem trobar avui en dia molt estes.

En segon lloc,Nietzsche defensa que els homes establim un tractat de pau per saber què és veritat. Aquesta afirmació la podem exemplificar amb un cas actual universal i relativament contemporani. La societat actualadopta el paper moneda donant-li un valor acordat. El diners no tenen cap valor fora del que la societat dona, però en canvi, viure sense diners establint una altra forma de canvi és totalmentimpossible.

En tercer lloc, pel que fa al tema del llenguatge, Nietzche planteja que amb el aquest no podem arribar a la veritat. Així com també, que els humans no detesten el frau si els hi donaconseqüències positives però si que ho fan quan succeeix el contrari. Actualment, estem submergits en una greu crisi que ha estat produïda a causa de l’especulació financera. Abans d’esclatar aquesta crisi elsinversos s’havien que allò que compraven no corresponia al preu pel qual estaven pagant però tot i que era un frau les conseqüències eren positives, guanyaven diners en poc esforç i temps. No...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resumen Metodos BIO
  • Resumen de bio papel
  • RESUMEN EXAMEN BIO
  • Resumen Bio 1
  • Don miguel de cervantes bio resumen
  • resumen de bio
  • Resumen Prueba Bio Comun Terceros Medios
  • Resumen Bioe Tica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS