resumen de aigues encantades

Páginas: 12 (2887 palabras) Publicado: 11 de diciembre de 2014
-ACTE PRIMER: l'acció està representada a casa de Pere Amat i la seva esposa Juliana. El tema principal d'aquest acte és la filla d'aquest matrimoni, la Cecília. Ella és una noia jove amb esperit lluitador i amb ganes de viure. No és una noia religiosa i això, als seus pares, no els agrada gens. L'acte es desarrolla mitjançant les diferents discussions que Cecília i els seus pares mantenen ambla religió com a tema principal. L'aparició del mestre del poble, el senyor Vergés, és un recolzament per a Cecília que més aviat li dona el seu suport amb les idees que ella defensa.
Enmig d'una de les discussions apareix el senyor Joan, espòs de Trinitat, bastant alterat anunciant l'arribada d'un foraster que porta esperances al poble que hi ha solucions per a la secada i per a obtenir aigua.Tots alarmats decideixen anar a buscar al rector Mossèn Gregori. Cecília en assabentar-se de l'arribada del foraster se'n va a buscar-lo, ja que ells dos eren grans amics. Això suposarà motiu per al poble per a xafardejar i per a indignar encara més els seus pares. Mentrestant, el rector pensa en una solució. Finalment decideix convocar al foraster per a parlar pacíficament. Amat, Juliana iTrinitat queden ben sorpresos però Joan hi està ben d'acord i es compromet a anar-lo a buscar.
-ACTE SEGON: l'acció es desarrolla a casa d'un pastor d'ovelles, Romanill. Allà s'hi espera la presència del foraster per a escoltar els motius que té i què vol fer per ajudar al poble. Mentre s'espera la seva presència arriba Bartomeu, un jornaler republicà com també ho és Romanill. Més tard apareix Manso,amic de Bartomeu i carlí però encontre de l'església. Durant l'espera parlen de la situació del poble i de les idees d'uns i altres i així apareix Vicenç, el veterinari del poble també republicà. Tot conversant, Joan i Amat entren per la porta i saluden. Comuniquen a Romanill que seria millor no tenir al foraster a casa seva però Romanill es nega a les amenaces dels dos homes i finalment aquestsmarxen.
Quan arriba el foraster tots el van a saludar i entren a casa d'en Romanill. Va passant l'estona i cada vegada més hi ha més gent del poble, ja sigui per xafardejar o per escoltar-se el que el foraster ha de dir.
Arriba el mestre Vergés i parla amb el foraster davant del poble. Ell no es manté de cap part però intenta que hi hagi calma. Quan Joan i Amat veuen que es comença a esverar elpoble decideixen anar a buscar al Mossèn Gregori. Quan aquest arriba discuteixen i mentre ho fan comença a ploure. Això provoca l'eufòria del poble i fa que el foraster finalment se'n vagi. El poble darrera seu l'escridassa de mala manera.
Pocs moments després apareix Cecília plena de sang i pregunta repetidament pel foraster i veient el què acabava de passar se'n va a buscar-lo.
-ACTE TERCER:l'acció transcorre a cas l'Amat. Després de l'enrenou amb el foraster Juliana i Amat resten a cas compadint-se de la seva filla. Cecília havia fugit. El seu pare l'havia tancat en una habitació, però ella amb ganes de marxar i amb molta ràbia va saltar per la finestra per això duia la cara plena de sang. Juliana preocupada intentava calmar el seu marit però aquest indignat maleïa a la seva filla.Trinitat arriba i dóna consol a Juliana. Al cap d'una estona apareix Mossèn Gregori i veient les continues discussions entre Amat i Juliana intenta posar pau i calmar l'ambient. Joan que havia estat darrera el poble observant el què passava amb el foraster arriba a casa d'Amat a buscar a Trinitat per anar-se'n a casa a canviar-se per anar a l'hostal on hi havia el foraster malferit. Tots sorpresospel canvi d'actitud de Joan intenten fer-lo recapacitar però aquest marxa amb les idees ben clares. Tot just arriba Cecília tota molla i despentinada. Com sempre discuteixen el mateix tema i Mossèn Gregori intenta posar-hi pau. Però Cecília té ben clar el què vol i és anar-se'n de casa per què ja no pot aguantar més. Després d'una gran disputa, Mossèn Gregori s'emporta a Amat i Juliana a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • aigües encantades
  • aigues encantades
  • Aigues Encantades
  • propostes de treball aigues encantades
  • Comentari Aigües Encantades
  • Aigües Encantades
  • Aigües Encantades
  • Aigües Encantades

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS