Resumen documental "Nuestro lugar en el Universo"

Páginas: 8 (1789 palabras) Publicado: 4 de febrero de 2014
El nostre lloc a l’Univers
Farem una recopilació de tots els fets importants de l’astronomia des de el principi fins al final, i com s’ha anat podent explicar el lloc on vivim, l’UNIVERS.
Hammon va ser el primer en descobrir l’univers i els planetes basant-se en observacions i la física. Va descobrir més de 100 milions d’estels i al voltant d’aquestes moltíssims planetes. Però realment elprimer en fer l’intent d’explicar l’univers va ser Pitàgores. Va ser un matemàtic que es basava de les seves idees, mites i llegendes per tal d’explicar el cosmos. Més tard altres filòsofs i científics van seguir els seus passos. Erastoteles va crear el medi científic com a explicació de tot. Va descobrir que la terra era rodona amb l’experiment següent: va col·locar 2 pals en diferents llocs i vapoder observar que les ombres no eren iguals això comportava que la Terra no era rodona. Per l’angle de l’ombra va calcular que el radi de la Terra era de 40.000 Km (actualment se sap el radi real i sabem que Erastoteles només es va equivocar en 1.500Km).
Els grecs van descobrir els 5 planetes més propers, seguien una òrbita perfecta i eren esferes perfectes (més endavant veurem que no és aixíencara que per ser suposicions no estaven gens malament). Tolomeu considerava que tot girava al voltant de la Terra, model geocèntric, i podia predir la posició dels planetes. Aquest model va durar 1.500 anys amb el consens de l’església.
Nicolas Copèrnic va posar en dubte aquesta teoria de Tolomeu, i va pensar que el Sol estigués en el entre on abans suposadament estava la Terra, aquest modelera el model heliocèntric. On deia que els planetes seguien girant amb una òrbita completament circular. Johanest Kepler va descobrir que el moviment dels planetes no estava regit per una òrbita esfèrica sinó el·líptica.
Galileo Galillei no va crear el primer telescopi, però si que va ser el primer en utilitzar-lo com a instrument d’estudi de la cosmologia. Amb ajuda del telescopi va descobrirque la Lluna no era llisa , sinó que tenia valls i crestes i els demés plantes també , igual que la Terra. Va observar que alguns astres o cossos giraven al voltant dels planetes i va descobrir els satèl·lits com per exemple Júpiter. També va veure que la Terra estava en constant moviment i que no era estàtica.
Isaac Newton va incorporar millores al telescopi, posant un mirall intern que augmentavaper 2 els augments, amb aquest telescopi podria arribar a veure el sistema solar. Va descobrir la força de la gravetat que és el que fa que l’univers estigui en constant moviment, aquest descobriment va constituir el primer model astronòmic. I també vas escriure un llibre anomenat Los Principia on explicava aquest descobriment i les seves observacions. . Va estudiar l’espectroscòpia que era:l’anàlisi de la llum on s’observaven ralles negres que permetien saber de quins elements químics estaven formades les parts per on la llum havia viatjat, i també de que estaven formades les estrelles. Per exemple el Sol sabem que esta format majoritàriament d’He i d’H.
3r Comte de Roose aquest home de la reialesa va construir el Leviatan de Parsounstown, el telescopi més potent fins al moment, ones podien observar altres galàxies.
Christian Doppler va descobrir que quan un objecte s’acosta les ones estan més comprimides i quan s’allunya les ones estan més separades, passa el mateix amb les galàxies. Quan en l’espectre de la llum les ralles negres surten desplaçades capa la part vermella vol dir que aquestes galàxies s’estan allunyant de nosaltres aquest efecte se’n diu: l’ efecteDoppler.
Hubble va veure el mateix que el comte de Roose i ho va analitzar i va dir que eren galàxies que conformaven el nostre sistema solar. L’univers estava format per galàxies on formen el Grup Local, després el Súper Cúmul de Virgo i seguidament l’Univers. Va descobrir que la velocitat a la que s’allunyaven les galàxies era directament proporcional a la distància de la seva llunyania i va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resumen CMC: Nuestro lugar en el universo
  • Cuestiones sobre documental Redes Nuestro lugar en el Universo
  • Nuestro Lugar En El Universo
  • Nuestro lugar en el universo
  • Nuestro Lugar En El Universo
  • Nuestro Lugar En El Universo
  • Nuestro Lugar En El Universo(Cmc) Definiciones
  • Nuestro Lugar En El Universo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS