Resumen Geología

Páginas: 20 (4782 palabras) Publicado: 14 de noviembre de 2012
Tema 1: Origen i estructura de la terra
Mètodes d'estudi de l'interior terrestre, poden ser:
Directes
-Sondejos: Mitjançant l'extracció de roques que proporcionen dades pel coneixement de l'interior terrestre, però que són insignificants ja que afecten escassament a l'escorça i per tant nomes mostren roques comparables a les de la superfície.
-Estudi Materials volcànics: Els volcans expulsenmaterials que es poden haver format a molta profunditat. El seu anàlisi ens pot donar una idea de la composició química de les zones on s'ha format, però es insignificant ja que la lava emergent no es igual a la interna o per la inclusió de materials de la superfície.
Indirectes:
-Estudis geotèrmics: La calor emesa pel interior terrestre pot venir d'una banda de la descomposició dels isòtopsradioactius d'aquest o per altra banda del primitiu calor terrestre ( calor residual de la creació del planeta), però hi ha diferències de temperatura en diferents zones que pot ser deguda a la distribució desigual de materials radioactius i a mecanismes de transmissió tèrmica no uniforme per diferència de materials.
-Estudis de meteòrits: Els meteorits son deguts a la impossibilitat de la creaciód'un planeta que es va desperdigar en meteòrits . Com que aquest planeta presentava la mateixa composició que els altres planetes del sistema solar, el anàlisi d'aquest meteòrits possibilitaria donar-se'n una idea de la composició interna de la Terra.
-Anomalies magnètiques: La variació dels pols al llarg de la història i les inversions que han sofert han fet deduir que l'interior terrestre ésheterogeni ( amb masses de materials capaços d'alterar els valors d'intensitat i direcció del camp magnètic)
-Anomalies gravitatòries: La gravetat te un valor mitjà, el qual experimenta variacions locals degudes a les diferències en la distància al centre de la terra o a la quantitat de massa i densitat. Aquestes variacions poden ser positives ( valors de la gravetat superiors a la mitjana) onegatives ( valors de la gravetat inferiors a la mitjana). Això comporta postular la existència de materials de major densitat davall dels fons oceànics i de materials més lleugers davall les serralades.
-Mètode Sísmic: Estudia la propagació de les ones sísmiques a l'interior del planeta. La energia alliberada dels terratrèmols es propaga en forma d'ones en totes direccions . Aquestes ones sísmiquesexperimenten fenòmens de reflexió i refracció quan passen d'un medi a un altre de diferents característiques . S'estudien dos tipus d'ones:
Ones P ( Primàries): Les més ràpides i les primeres en arribar. Fa una vibració seguint el sentit d'avançament de la ona. La seva velocitat és major quant menor és la densitat de la roca i major quant més rígida i es poden transmetre en fluids ( ja que notenen rigidesa).
Ones S (Secundàries): Les més lentes ja que la vibració la produeix en sentit perpendicular a la propagació de la ona. La velocitat és major quant menor és la densitat de la roca i major quan més rígida, però en cap cas pot travessar fluids.
La simple observació de la variació de les velocitats de les ones sísmiques amb la profunditat posa de manifest que la Terra esheterogènia i també que a determinades profunditats hi ha una sèrie de canvis bruscs en la velocitat de propagació de les ones sísmiques( canvis corresponents a superfícies de separació de materials de distinta naturalesa, que s'anomenen discontinuïtats sísmiques, que permeten establir una divisió de l'interior terrestre).

Es poden distingir 2 tipus de discontinuïtats:
De primer orde ( Mohorovicici Gutemberg) : Suposen variacions de gran magnitud en la velocitat de les ones sísmiques (canvis molt bruscs en la naturalesa dels materials que separen)
De segon ordre ( Conrad, Repetti i Wiechert): Suposen canvis de menor magnitud en la velocitat de les ones ( canvis menys acusats en la naturalesa dels materials que separen)
La terra es divideix en :
-Atmosfera: Capa formada pels gasos...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resumen De Geologia
  • resumen geologia
  • Resumen Geología
  • Resumen geologia
  • Resumen de el museo de geologia unam
  • GEOLOGIA RESUMEN LITERAL
  • Trabajo De Geologia Resumen Oficial 2
  • resumen geologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS