RESUMEN ME LLAMAN RADIO

Páginas: 7 (1737 palabras) Publicado: 21 de octubre de 2013
Treball sobre la pel·lícula “Me llaman Radio”
Director: Michael Tollin


1.- Defineix què és la discapacitat intel·lectual i les característiques més freqüents amb les que ens podem trobar? El nostre protagonista, quines característiques presenta?

Definició:

Entenem per discapacitat intel·lectual a la discapacitat que presenten les persones que per causes tant congènites comadquirides, manifestin deficiències mentals. Aquest col·lectiu es caracteritza pel fet de tenir una funció intel·lectual inferior a la mitjana i una facilitat de comprensió i informació reduïda.

A més presenten un dèficit en la capacitat adaptativa al menys en dues de les següents àrees: comunicació, cura personal, vida domèstica, habilitats socials/interpersonals, utilització dels recursoscomunitaris, autocontrol, habilitats acadèmiques, treball, oci, salut i seguretat.

Aquests dèficits no impedeixen un bon grau d’autonomia en les activitats de la vida diària però sí fan que siguin persones especialment vulnerables amb dificultats personals i socials per a enfrontar-se a les exigències d’un entorn competitiu essent necessari un suport limitat continu o discontinu.

Un dels trets méscomuns és el desfase entre l’edat cronològica i l’edat mental. A partir de l’adolescència es fa més evident aquesta dissonància de capacitats i interessos amb persones de la mateixa edat.

El nostre protagonista presenta aquesta característica manifesta en el seu infantilisme i la seva manera de comportar-se davant de les situacions en que s’absorbeix completament en el seu mon i en laseva afició pels aparells de ràdio. Aquests dèficits es fan palesos en el seu llenguatge en el que es poden diferenciar trets característic en la seva parla, i en la comunicació no verbal, així com en la seva psicomotricitat fina; la posició de les mans, com obre les ràdios, com agafa les coses, i també la seva postura i manera de caminar.

Les persones amb discapacitat Intel·lectual tenen unprocés d’aprenentatge lent, que necessita més recolzament i més temps que els seus grups de referència per arribar aconseguir el mateix nivell que ve marcat per el seu propi quocient intel·lectual.

La pel·lícula ho escenifica molt bé mitjançant el paper de l’entrenador Johns i de l’ entrenat Ràdio, el seu procés d’aprenentatge és lent però finalment aconsegueix a còpia de insistència aconsegueixescriure el seu nom. Al final de la pel·lícula veiem que en Ràdio es gradua, tot i que es un acte simbòlic, ja que es tracta d’un aprenentatge adaptat a la seva diversitat funcional.

Pel que fa a l’aspecte de la cura personal es un noi descuidat en el vestit que si bé va net es gràcies als cuidats de la mare. Per ell mateix no conjuga estèticament les peces del vestits segons mani l’ocasió(per exemple quan a d’acompanyar a l’entrenador Johns i la se va dona la nit de Nadal té de demanar ajut per relacionar que és lo apropiat o no). Pel que fa a les relacions socials, li manca capacitat d’interactuar i relacionar -se amb els altres, i es mostra aïllats i desconfiat, té por a ser rebutjat. Deambula amb el carro de la compra sempre en segon pla observant la vida des de lluny.

Lifalta iniciativa i es veu limitat per generar mecanismes relacionals que li permetin resoldre les situacions quotidianes i els conflictes que sen puguin esdevenir, per exemple, quan els joves jugadors s’enriolen a costa d’ ell i el lliguen de peus i mans a dins dels vestuaris, o bé quan l’enganyen i el fan anar al vestuari de les noies, en Radio o bé plora mor de por, o es sent culpabilitatper la situació, no té eines per a poder gestionar les emocions que sent. Té Vulnerabilitat emocional, això li provoca una baixa autoestima, baixa tolerància al fracàs i a la frustració i un major probabilitat a manifestar quadres d’ansietat , pors i/o inseguretat.

2.- A nivell de llenguatge, quines són les característiques en la persona amb discapacitat intel·lectual? I al protagonista?...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resumen "Me llaman Radio"
  • Me llaman radio
  • Resumen De La Pelicula Me Llaman Radio
  • Me Llamo Radio
  • Me llaman radio
  • Me llaman "radio"
  • Me Llaman Radio
  • En llamas resumen

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS