Resumen Pautas Llenguatge

Páginas: 6 (1414 palabras) Publicado: 20 de enero de 2013
PARLA: acte físic de comunicar-se.
COMUNICACIÓ: establir alguna cosa en comú amb un altre, compartir informació i emocions, sentiments. Hi ha un intercanvi a partir d’un codi comú. Tipus de comunicació:
- C. VERBAL: determinades successions de signes lingüístics amb un significat associat. S’articula voluntàriament mitjançant uns sons que produïm amb l’aparell bucofonador. Sons(comunicacióoral).
- C. NO VERBAL: a través de multitud de signes de gran varietat, amb el cos (mirades, expressions...)
· NO VERBAL VOCAL: - METALLENGUATGE (acompanya al llenguatge): comportament vocal de la comunicació que no té en compte el contingut verbal. Ex: volum, velocitat...de la parla, la fluïdesa, pauses, entonació i accent.
· NO VERBAL NO VOCAL:
- KINÈSIA:estudia el comportament/moviment del cos durant es comunica. Tota expressió del cos té un significat, sempre ens comuniquem. Recollim el que ens diu el cos. Ex: postura, moviment. Té una funció social, xke el moviment del cos condiciona a l’altre persona. Parts importants: cara, mirada i mans (xke donen + inform.)
– PROXÈMIA: estudia l’espai personal, la proximitat odistància entre les persones.
Segons HALL: - Íntima: quan hi ha contacte físic (acceptació) – Personal: distància de conversa amb persones que conec (0’5-1’5 m) – Social: distància amb les persones que no conec (1’5-3 m) –Pública: distància quan ens dirigim a un grup nombrós de persones (+3 m).

LLENGUATGE: (serveix x comunicar-se). Es un fenomen humà que serveis xintercanviar informació, idees, sentiments, mitjançant un sistema de signes orals i/o escrits. Es la representació interna de la realitat. Es universal a tots els essers humans. Aquest necessita una MADURACIÓ (depèn del cos i del temps) i un APRENENTATGE (depèn d’ algú que m’ho ensenyi). S’han de relacionar per tenir una MADURACIÓ ÓPTIMA.
Indici: signe amb relació directa amb l’objecte (veohumo=hay fuego)
Icona: signe amb relació amb la naturalesa interna del que vull expressar (prohibit fumar, serveis de dones i de homes...)
Símbol: no té cap relació amb l’objecte que vull expressar, ens simplifica la vida (lletres, semàfors..).

EVOLUCIÓ DEL LLENGUATGE (ETAPES DELS NENS)
1- ETAPA PRELINGUISTICA
(1’5 MESOS HA DE SOMRIURE)

* INICIAL: (0-4 MESOS +o-) PLOR: no saprelacionar-se d’altre manera
* BALBUCEIG: (6-9 MESOS) repeteix sons, to muscular més fort= fa sons. El que entén no ho pot dir. Si t’entén xo no parla no passa res, xo si no t’entén i no parla pot haver-hi una patologia. Sempre va abans el llenguatge comprensiu que l’expressiu.
* INTERMITJA: (9MESOS-1 ANY) Emet síl·labes que adjudica un significat a les coses. Hi ha una connexió entreSO-OBJECTE-PERSONA.
ELS ADULTS HEM D’ESTIMULAR AMB LA PARLA

2- ETAPA LINGUISTICA
(JA ES COMUNIQUEN)

* HOLOFRÀSTICA: (12-18 MESOS) el nen utilitza una paraula x dir tota una frase. Imiten els sons que senten.
* FRASES SIMPLES: (18-24 MESOS) afegeix un verb o un nom a la paraula que utilitza.
* TELEGRÀFICA: 2-3 ANYS) utilitza frases elaborades, s’expressa en present, explica amitges el que et diu. Connecta molt amb que li passa i el que vol es reconeix com a persona.
* LLENGUATGE ENTRE 3-6 ANYS: es consolida el llenguatge, es capaç de poder explicar les coses temporalment. És una persona individual, es diferencia dels altres, sap que és un JO.( Diu NO per diferenciar-se de l’adult, x separar-se com a individual. Diu PERQUE xke vol saber o x cridar l’atenció). El tomuscular ha madurat, pronuncia prefectament, sino logopeda.
* LLENGUATGE ENTRE 6-12 ANYS: entre els 6-7 descriu detalladament les situacions (temporalitza). Fins als 8 anys tenim un pensament concret i entre els 9-10 un pensament abstracte (empatia). Als 12 tenim un pensament abstracte i es pot expressar tot.
* DELS 12 CAP ENDAVANT: (evolució màxima del llenguatge) ja puc expressar el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resumen Necesidades proteicas de los deportistas y pautas
  • Llenguatges
  • Resumen Gestos Y Pautas De Comportamiento
  • Pautas para un resumen ejecutivo
  • el color del paraiso resumen y pautas
  • La Naturalesa Del Llenguatge
  • Llenguatge Escrit
  • El desenvolupament del llenguatge

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS