Resumen Película Clara Campoamor

Páginas: 4 (857 palabras) Publicado: 2 de octubre de 2012
Aquesta pelicula ens mostra la posició de la dona abans de la república i la que s’aconsegueix gràcies a l’esforç i treball d’una dona que lluita per uns principis, els quals mai abandona.


Lapelicula comenta amb el juí d’una dona, la qual demana el reconeixement per part del pare del seu fill( aquest home es un home improtant i la dona es la criada d’aquest, aleshores l’home no volreconeixer el fill de la seua criada), la abogada que defen a la dona es Clara Campoamor la primera lletrada d’Espanya. Perden el juí però Clara no deixa de lluitar allò que realmente vol aconseguir, que ladona forme part del poble ja que fins al moment la dona no té opinió a de adoptar la del home.


Açó ocorre en Madrid el 1930, l’any següent el monarca Alfons XIII es veu obligat a exiliar-se jaque el poble demana la República perquè han vist que no han tingut el suport del seu monarca ja que aquest a donat suport a la dictadura i aleshores el poble vol la república i començen en diferentsciutats a proclamar-la penjant banderes republicanes als ajuntaments(Jaca, el germà de Clara es enpressonat, però amb la proclamación de la república el 14 d’abril es alliberat).


Una vegadaproclamada al republica el 14 d’abril de 1931, es nomena a Alcalá Zamora com a president de la república i es convoquen corts constituents. Clara Campoamor que perteneix al partit Acció Republicana, demanaser diputà i formar part en la redacción de la nova constitución però se li nega amb una paraula que se li repetix altra vegada durant la pelicula “ tenemos que ser prudentes” la contestación seua “ seque cuando se me pide prudencia quiere decir que se me esta negado esto que pido”.

Aleshores redacta un escrit que apareix al diari abandonant el partit d’acció republicana. Hi ha un periodista elqual acompanya i escriu sobre ella durant tota la seua trayectoria política fins que marxa cap com a corresponsal en Bèlgica, després de que Clara conseguira que no fora llevat de la constitució el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Clara Campoamor
  • Clara Campoamor
  • Clara Campoamor
  • clara campoamor
  • Clara Campoamor
  • Clara Campoamor
  • Clara Campoamor
  • Clara campoamor

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS