Resumen Tirant Lo Blanc

Páginas: 6 (1459 palabras) Publicado: 16 de mayo de 2014
TIRANT i L’ERMITÀ

Un home, volia acudir al casament d’uns reis amb une grans festes, volia rebre l’ordre de cavalleria. El home s’adormi al cavall i anar a parar a un paratge on hi estava Guillem de Varoic, que el va acollir.
El ermità acolli ràpidament al gentilhome quan es va despertar.
Tel gentilhome es presenta com a Tirant Lo Blanc, el pare va ser de la marca de Tirània i sa mare ésdeia Blanca. Tirant explica com ha arribat fins a l’ermità.
Tirant pregunta a l’ermità en que pensa, el li respon que en l’ordre de cavalleria i li explica que ell és cavaller.
Tirant pregunta a l’ermità que es ben be l’ordre de cavalleria, el ermità li mostra un llibre en que explica l’ordre de cavalleria i li llegeix un capítol.
ARBRE DE BATALLES: Els cavallers són ajustos del més noble homeamb la mes noble bestia, un cavaller es u entre mil homes elegits. Al saber això tirant li augmenta la voluntat d’esser cavaller. L’ermità i el cavaller conversen de com ha de ser un cavaller.
Segon Capítol: El cavaller deu defensar l’església.
L’ermità segui explicant-li coses a Tirant, l’ermità li parla de grans cavallers menys de Guillem de Varoic, Tirant en va parlar d’ell , Quan Tirants’acomiadà de l’ermità, ell li va regalar el llibre ARBRE DE BATALLES i li va demanar que després de les festes de la Cort Angleses passes fer-li una visita, al cap d’un any i un dia, quan van clausurar les festes d’Anglaterra Tirant torna a veure a l’ermità. L’ermità pregunta pel millor cavaller de les festes i Tirant no s’atreveix a explicar-li la veritat, l’ermità li llegeix la carta en que esconfirma que el millor cavaller va ser Tirant lo Blanc.

TIRANT A ANGLATERRA

Diafebus explica a l’ermità com Tirant va ser el primer cavaller adobat pel rei d’Anglaterra, Tirant combaté a cavall i mata al cavaller, després en un combat a peu també va matar al Senyor Muntalt.
Tirant li diu unes paraules al cavaller a qui ha vençut: Ell explica perque acaben lluitant. El senyor de les Vilesermess’enfada perque tirant li ha tocat els pits d’Agnès per aconseguir el fermall que vol el Vilesermes.
Tiran respon a Vilesermes: Que no pensa donar-li el fermall perquè li ha costat molt d’esforç i que caldra abaixar-li aquets fums de superbia. El cavaller li intenta treure el fermall però Tirant li tregue una daga i començaren a lluitar uns quants cavallers. La reina atura aquella esbatussada.
Elsenyor de les Vilesermes escriu a Tirant i li proposa un combat.
El Rei d’Armes contesta; Aneu immediatament a la batalla i que no us faci por la mort ! Tirant vol que Jerusalem sigui el seu jutge però ell li diu que li buscarà un altre jutge perque ell es el seu aconsellador i no pot ser jutge també.
El Jutge demana a Jerusalem que parli amb Tirant.
El senyor de Vilesermes demana a Tirant que litorni el fermall. Tirant no li torna, el jutge pregunta. Vida o mort, Vilesermes respon que li sap greu la mort del cavaller però que començi la batalla. Comença la batalla, els dos lluiten de valent, però al final els dos acaben a terra quasi be morts. EL jutge va a avisar a la Cort de la batalla mentres Jersulem recull els cossos. Però, Tirant Lo Blanc no mor, Agnes li recupera les forces iTirant continua amb la seva carrera cavalleresca. Tirant mata a 4 lleons que havien portat, va ser considerat el millor cavaller del camp. La fama de Tirant va escampar-se però un gran cavaller, Vilafermosa, desafia a Tirant i ell acceptà. Tirant no podia lluitar a cause de les ferides i demana un ajornament, el cavaller acceptà però Tirant no podia lluitar amb ningú a canvi, Vilafermosa se’n torna aEscocia. Tirant s’enfornta amb el cavaller de Montalba, més tard s’anara Escocia peerò el combat es va sospendre per cuilpa de certes irregularitats, aixi doncs Tirant va ser anomenat el millor cavaller de les festes.


TIRANT A L’IMPERI GREC

L’Emperador de Constantinoble, per una carta, envia al rei de Sicília demanant que si Tirant es pot posar el seu servei per fer algo amb dos...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resum capitols tirant lo blanc
  • Resum Tirant lo blanc
  • Resum Tirant Lo Blanc
  • Resum Tirant lo blanc
  • Resum tirant lo blanc
  • Tirant lo blanc resum
  • Resum tirant lo blanc
  • Resum Tirant lo Blanc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS