Resumsssss

Páginas: 2 (306 palabras) Publicado: 14 de octubre de 2015
RECICLAR EL COURE:

En la Farga Lacambra d’Osona, que és una empresa amb uns 200 anys de història es dediquen a la fundició del coure. El coure fa més de 6000 anys que s’utilitzava enla humanitat. Els antics egipcis ja sabien que era antibacterià i curava les ferides. El coure s’utilitza i es troba en molts objectes,com un microones, un telèfon mòbil i el nostreorganisme.
Les seves característiques són que és un bon conductor tèrmic i elèctric. Te també la capacitat de ser reciclat i el seu reciclatge serveix exactament pel mateix que el coure nou.Aquesta empresa va inventar un procés de col·lada continua utilitzant material secundari o reciclat per aconseguir els mateixos productes que del coure procedent de la mina. D’aquest coureen fabriquen fils per les catenàries dels trens, canonades, alambró...

RECUPERAR L’ALUMINI DELS EMBOLCALLS:

En la nostra vida quotidiana trobem milers de productes d’alimentació,salut i cosmètica que estan embolcallats en paper d’alumini ja que aquests envasos aïllen els productes de la llum i dels agents atmosfèrics per poder conservar-los molt de temps.
A Mòra laNova hi ha una empresa que investiga i intenta recuperar l’alumini d’aquests embolcalls utilitzant els rebuigs dels fabricants com a primera matèria. Per aconseguir-ho necessiten posaraquests materials a una combustió a baixa temperatura i sense oxigen. De deu tones d’aquests materials de rebuig se’n extreu tres d’alumini cada mes.
Aquest granulat d’alumini ques’aconsegueix va als forns de fusió o a molins de trituració per fer-ne pintures o explosius. Després de l’acer, l’alumini és el metall més utilitzat i cada any se’n fan servir més de cent milionsde tones.
La indústria està molt interessada en poder reciclat l’alumini ja que es fa servir vint vegades menys d’energia que en la producció d’alumini nou a partir de la bauxita.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS