Rise

Páginas: 13 (3089 palabras) Publicado: 17 de enero de 2013
UNIVERSITATEA”SPIRU HARET”FACULTATEA DE MANAGEMENT
MASTERAT: Dimensiunea europeana a managementului organizatiei
DISCIPLINA:Dezvoltarea durabila a romaniei in context european








RAPORT DE CERCETARE:
DEZVOLTAREADURABILA A TURISMULUI IN ROMANIA













Conducator stiintific:
Prof.univ.dr.Stefanescu Roxana

Masterand:
Stegaroiu D.LorenaCUPRINS




INTRODUCERE

CAPITOLUL I
1.1.Dezvoltarea durabila
1.2.Dezvoltarea durabila a turismului

CAPITOLUL II
STUDIU DE CAZ:PREZENTAREA ROMANIEI

CAPITOLUL III
DEZVOLTAREA DURABILA A TURISMULUI ROMANESCDezvoltarea durabila a turismului de litoral
-turismului activ,montan
-turismului balnear
-turismului rural


CONCLUZII

BIBLIOGRAFIE




























INTRODUCERETurismul este o activitate care genereaza dezvoltarea tarilor si a persoanelor,bazata pe calatoriile realizate de persoane din diferite motive:din placere,pentru afaceri,studii,investigatii,etc..Si care are o imortanta deosebita in multe aspecto ale vietii turistului dar mai ales a localitatii/zonei vizitate,unde poate fi o sursa de crearea atat a locurilor de munca cat si unei identitatinationale;care poate ridica auto-stima localnicilor,poate moviliza bani in efectiv care pot fi distribuiti egal;de care poate beneficia locuitorii prin vanzarea de bunuri,artizanat,transport,alimente.
Datorita acestor fapte,este esential dezvoltarea durabila a turismului romanesc,prin:legi adecvate si sprijin efectiv;-modernizarea/dotarea inflastructurii aeriene,terestra,marítima,ferovialapentru ca turista sa isi realizeze calatoriile cu placere si comoditate;-cu preturi moderate si competitive;-cu personal calificat.
Romania este una dintre tarile privilegiate cu un potential important,are la nivel national toti factorii in favoarea sa pentru a generea si exploata cat mai multe forme de turism.

In primul capitol sunt prezentate aspectele teoretice ale dezvoltari durabile sidezvoltari unui turism durabil.
In al II-lea si al III.lea capitol este prezentata Romania ca destinatie turística si dezvoltarea turismului national romanesc pe plan international prin aplicarea aspectelor teoretice ale dezvoltarii turismului durabil. Aceste doua capitole reprezinta caoncluziile principale personale pentru dezvoltarea Romaniei pe plan turistic.Aceste capitole sunt destínate aaprecia cu rapiditate provocarile cu care s-ar confrnta Romania in incercarea acesteia de a se dezvolta.




































CAPITOLUL I
DEZVOLTAREA DURABILA A TURISMULUI

1.1. Conceptul de dezvoltare durabila :Din 1972 ,anul publicarii primului raport al Clubului de la Roma si al primei conferinte de la ONU de la Stockholm asupra problemelor de mediu;s-au indentificat peste 60 de interpretari ale conceptului de dezvoltare.Dintre toate aceste interpretari ,specialistii se opresc asupra uneia care pare a definii cel mai bine rezolvarea problemelor umanitatii:
Comform Raportului Comisiei...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Risa
  • RISE
  • La risa
  • La Risa
  • La risa
  • rise
  • que de la ris
  • Rises

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS