Romeu i Julieta

Páginas: 33 (8076 palabras) Publicado: 16 de marzo de 2014




ÍNDEX










Introducció

Aquest treball de recerca pertany al repertori de temes proposats per el departament de català i consisteix en fer una comparativa entre l’obra literària de William Shakespeare “Romeu i Julieta” i la pel·lícula “Romeo y Julieta” que té com a director a Franco Zeffirelli.
Aquesta obra està considerada com a una de les millors en la història de laliteratura mundial, i ha servit com inspiració per l’escriptura d’altres novel·les, cançons, entre d’altres coses, i s’ha convertit en un clàssic reconegut mundialment.
Jo he escollit principalment aquest treball, ja que és important saber com han estat escrites les obres que tots coneixem i encara més important com s’ha arribat a portar-les al cinema, perquè no és fàcil adaptar una obra alcinema i en aquest cas l’adaptació és casi excel·lent.
Primer començarem exposant la biografia de l’escriptor William shakespeare i la polèmica que l’envolta, seguidament parlarem del teatre isabelí i les seves característiques, a continuació farem una breu introducció a la obra literària i les seves versions cinematogràfiques i presentarem un petit resum de l’obra.
En segon punt descriurem elspersonatges, parlarem de l’autor de la versió cinematogràfica Franco Zeffirelli i un petit resum de les característiques que conté la obra i finalment acabarem fent la comparativa entre les dues obres, la literària i la cinematogràfica i per acabar presentaré les meves conclusions del que m’ha semblat el treball.



Biografia William Shakespeare

William Shakespeare (Stratford-upon-Avon, 23d'abril de 1564 – 23 d'abril de 1616 del calendari julià; 3 de maig de 1616 del calendari gregorià) va ser un dramaturg, poeta i actor anglès, considerat un dels més grans de la literatura universal.
Les obres de Shakespeare han estat traduïdes a les principals llengües i les seves obres dramàtiques continuen representant-se per tot el món. A més, moltes cites i neologismes de les seves obres hanpassat a formar part de l'ús quotidià, tant en l'anglès com en altres llengües. Amb el pas del temps, s'ha especulat molt sobre la seva vida, qüestionant la seva sexualitat, la seva afiliació religiosa, i fins i tot, l'autoria de les seves obres.
Els seus pares, Mary Arden i John Shakespeare van tenir vuit fills dels quals Shakespeare n'era el tercer i el primer home de la família. El seu pare JohnShakespeare era comerciant de llanes, pells i guants, a més de corredor de finques i posteriorment administrador de l'Ajuntament.
Shakespeare va assistir durant sis anys a l'escola primària i, a partir dels deu anys, a l'escola secundària en la qual li van ensenyar els autors llatins. Més tard, la seva família va tenir un declivi econòmic, per la qual cosa Shakespeare no va poder cursar estudisuniversitaris. En 1582, a l'edat de 18 anys es va casar amb Anne Hathaway de 26 anys, amb qui va tenir una filla i dos bessons. Al 1587 Shakespeare va començar a treballar a Londres com a actor de teatre. La seva primera obra literària va ser un poema eròtic titulat “Venus i Adonis”, que va escriure al any 1593. Aviat va arribar la pesta i els teatres es van haver de tancar durant prop de dosanys. És llavors quan el comte de Southampton, Henry Wriothesly passa a ser el seu protector i molt probablement l'acull durant aquest període. Amb la reobertura dels teatres, el 1594, Shakespeare s'associa a la companyia de Lord Chamberlain, cosí de la reina. A partir d'aquest moment, Shakespeare obtindrà tot un seguit d'èxits. El dia 23 d'abril de 1616, va morir William Shakespeare. Sempre s'harelacionat la seva mort amb la beguda, però recents investigacions a càrrec de científics alemanys afirmen que és probable que l'escriptor tingués càncer en un ull.
El dia 25 d'abril del 1616 va ser enterrat al presbiteri de l'església d'Stratford. Els seus companys, set anys més tard, li van retre el millor homenatge en publicar les seves obres completes, el Folio de 1623. Aquest llibre ha acabat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Romeu I Julieta
  • ROMEU I JULIETA
  • Romeu i Julieta
  • Romeu I Julieta
  • Romeu i julieta
  • Romeu i Julieta
  • resum el hòbbit i romeu i julieta
  • Romeu & Julieta i West Side Story

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS