Ruben

Páginas: 2 (374 palabras) Publicado: 12 de diciembre de 2012
Daltabaix
La historia transcorre a un poble de muntanya, on un torrent divideix el poble en dos, en el barri de dalt i en el de baix . En aquest poble viu la família protagonista del comteformada per en Palau vell, un home que mai a la seva vida havia treballat, sempre assegut en el pedrís de fora de la casota on vivien i els seus fills en Verí i en Quim.
En Verí tenia vint-i-dosanys, era l’hereu i li deien així per la seva actitud agressiva que sempre havia tingut des de petit, per això moltes vegades l’avia pastora que era veïna de la família, li havia dit que ambaquesta actitud mai trobaria una dona. Un dia els veïns es van sorprendre de veure la casota tancada i el pedrís de fora sense l’avi Palau prenent la fresca, però a l’endemà de la casota vasortí en Verí amb una noia del braç, la noia es deia Doloreta era una minyona joveneta forastera i ben plantada.
Van anar per totes les cases anunciant el seu matrimoni, al arribar a la casa del’avia pastora, la vella va advertir a la Doloreta de que aquest home s’ho faria passar molt malament i no es va equivocar, en qüestió de dotze mesos la noia no semblava la mateixa, seca amb la caraxuclada i descolorida, havien tingut un fill que el van anomenar Llombric. Havien passat quatre anys quan un dia en Verí estava provant una mula que havia comprat, però la mula era tossuda ino es movia ni a cops, llavors en Verí cabrejat va fer foc davant d’aquesta per que es mogués amb tan mala sort que se’n va emportar per davant a ell, al seu fill que tallava llenya més a baixi al seu pare que se’l mirava. Van morir tots tres, això ho va veure la Doloreta que es desmaiar al instant, va trigar una setmana a recuperar-se i quan ho va fer només deia que ho havia perduttot.
En Quim la va fer fora de casa i llavors Doloreta va haver de demanar pels carrers amb l’única ajuda de l’avia pastora que li donava menjar i un llit on dormir.
Rubén Àlvarez
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ruben
  • ruben
  • Ruben
  • ruben
  • ruben
  • Ruben
  • ruben
  • Ruben

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS