Sagrada familia

Páginas: 2 (414 palabras) Publicado: 11 de noviembre de 2014
RELIGIÓ: SAGRADA FAMÍLIA
1. Façana del naixement:
Quines escenes de Nadal veus reflectides?
2. Façana de la passió:
En el full adjunt, busca els fragments que relaten les fotos del grupescultòric de la Passió. Posa’ls un títol. Fixa’t en el Crist. Està nu a la creu. Fou realment així?
3. Façana de la glòria:
Quin és el text de la porta central? El text escrit a la porta central es el parenostre.
4. A dins la basílica:
On estan situades les imatges de Josep, Maria i Jesús?
Fes una descripció de com t’has sentit visitant la basílica. Les teves sensacions, l’ambient... Com horelacionaries amb el que anomenem “espiritualitat”?
5. Santa Joaquima de vedruna:
Localitza a l’exterior de la basílica la imatge de Santa Joaquima de Vedruna i fes-ne una fotografia.

El TempleExpiatori de la Sagrada Família, basílica coneguda habitualment com la Sagrada Família, és un dels exemples més coneguts del modernisme català i que ha esdevingut tot un símbol de Barcelona. Obra inacabadade l'arquitecte català Antoni Gaudí, és al barri de la Sagrada Família, al districte de l'Eixample de la ciutat.

En aquest temple, l'arquitecte va concebre una minuciosa simbologia dintre d'un poemamístic amb grans audàcies constructives formals, com en la seva forma de concebre l'estructura amb l'arc parabòlic o catenària, també anomenat funicular de forces, combinant el tractament escultòricnaturalista amb l'abstracció de les torres.[1] Segons dades de l'any 2004, la Sagrada Família és el monument més visitat de l'Estat espanyol, per damunt fins i tot de l'Alhambra i el Museu delPrado.[2] El 2008 va rebre més de 2,7 milions de visitants,[3] xifra que s'elevà fins a 3,2 milions el 2011.[4] L'obra realitzada per Antoni Gaudí, és a dir, la cripta i la façana del Naixement, forendeclarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 2005.

El concepte de temple expiatori fa que la seva realització s'efectuï a partir d'almoines, cosa que ha provocat que de vegades s'hagin hagut...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Sagrada Familia
  • La Sagrada Familia
  • La sagrada familia.
  • sagrada familia
  • Sagrada Familia
  • Sagrada Familia
  • La sagrada familia
  • Sagrada Familia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS