salieri

Páginas: 2 (478 palabras) Publicado: 26 de enero de 2014
Antonio Salieri: un talent eclipsat





















Índex
Biografía...........................................................................1
Contextsocial...................................................................
Rivalitat amb Mozart.........................................................Obres................................................................................

Biografia

El compositor Antoni Salieri neix a Legnago, un municipi italià el 18 d'agost de 1750, tot i que rep una educació a Venecia. Des de allà, es trasllada a Vienaamb Leopold Gassmann, el seu mestre que va desenvolupar el seu talent musical. Aquest l'introdueix a la cort austríaca, on gaudirà de la companyia d'altres músics rellevants com Scarlatti, Gluck oMetastasio. Aquest adoctrinament impulsarà la seva carrera com a músic, també com a compositor i director d'orquestra.
Els seus inicis en l'òpera sorgeixen de representacions còmiques, però les obresserioses són les que el faran viatjar per tota Italia i donar-se a conèixer arreu d'Europa. Per exemple, al 1784 estrenà a Paris una de les seves obres mestres: "Las Danaides". En aquesta òperas'entreveu una mentalitat del teatre romàntic, un moviment que arribarà en els pròxims anys.
Durant el seu moment de glòria, desprès de composar diverses obres que van causar gran revolt per la seva maduresai la gran riquesa en elaboració musical d'aquestes, com "La gruta de Trofonio" o "Prima la musica e poi le parole" interpretades amb èxit a Viena, un nou talent sorgeix de Salzburg (Austria) anomenatWolfgang Amadeus Mozart, que eclipsarà el talent i la repercussió de Salieri. Aquest moment es clau en la vida de tots dos, però la obsessió d'aquest últim determinarà el posicionament en segon pla enla història de la música europea.
Tot i que la seva carrera va quedar truncada, la mort sobtada del jove Amadeus li va portar una nova oportunitat per realçar el seu talent. Aquest cop va ser...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Antonio Salieri
  • biografia de salieri
  • • La Ópera de Salieri, como la califica el emperador,
  • Antonio Salieri
  • Antonio Salieri
  • Mozart y Salieri
  • Boccherini i salieri

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS