Santiago Rusiñol

Páginas: 3 (662 palabras) Publicado: 26 de mayo de 2014
( Santiago Rusiñol i Prats , Barcelona , 1861 - Aranjuez , 1931 ) Escriptor , pintor i ideòleg del moviment modernista català , popular figura de la vida bohèmia que va ser l'ànima de les festesmodernistes de Sitges . Molt aviat va quedar orfe de pare ; va fer els primers estudis a la seva ciutat natal . Des de la seva adolescència va treballar en el negoci familiar de filats , sota la fèruladel seu avi , que sempre es va oposar a la vocació de Santiago Rusiñol pel dibuix i la pintura . El jove dibuixava d'amagat : copiava il · lustracions de llibres i en les seves correries pel barriportuari treia apunts dels barbuts mariners de l'època.


Santiago Rusiñol

Bé complerts els vint anys i mort ja l'avi , va poder satisfer plenament les seves ànsies de formació artística ; assistiramb gran aprofitament a les classes de Tomás Moragas i va freqüentar el Centre d'Aquarel · listes , del qual va ser un dels fundadors . En 1882 va participar en un concurs de dibuixos de ferros forjatscatalans , i d'aleshores data la seva afició a aquest gènere d'obres d'art , de les que va arribar a reunir una important col · lecció al seu museu particular del " Cau Ferrat " , a Sitges . El 1884va obrir la seva primera exposició a la tradicional Sala Parés de la capital catalana , amb els seus amics el pintor Ramon Casas i l'escultor Enric Clarasó .

Aleshores va realitzar en companyia deCases un viatge amb carro per Catalunya : els viatgers treien apunts de tipus i paisatges , pintaven , parlaven amb tothom i per camins i posades desplegaven la seva simpatia humana i el seuextraordinari sentit de l'humor . La idea de la seva comèdia L'alegria que passa , a la qual va posar música Enric Morera , va néixer d'aquell viatge , a Alpens , on els artistes van trobar una " xoulotte " desaltimbanquis , amb els quals van travar amistat .

El 1887 se'n va anar a París i es va instal · lar a Montmartre amb altres artistes catalans : hi van ser els seus mestres Puvis de Chavannes i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Santiago Rusiñol
  • Santiago es Santiago
  • Santiago
  • santiago
  • Santiago
  • Santiago
  • santiago
  • santiago

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS