sdfDFDABGVFDBFG

Páginas: 2 (303 palabras) Publicado: 30 de diciembre de 2014
PATRIMONI NATURAL

1. UNA HISTÒRIA NATURAL
Fa cent o cent cinquanta mil anys va aparéixer en Àfrica l´espécie homo sapiens. En milers d´anys vaarribar a totes les partsdel món, on trobem una àmplia diversitat lingüística.
Tres raons de perquè hi ha tantes llengües diverses al món:
-Res no es estable, tot evoluciona. De pares a fills,desprésde moltes generaciones la llengua va cambiant lentament.
-Separació geográfica dels grups humans. Diferents realitats socials que es construïxen amb paraules diferents per aanomenar coses diferents.-Els grups humans s´han barrejat o combinat i per tant les seues llengües també, cambiant estructures, sistemes vocàlics…

2. EL MONOLINGÜE MILITANT
Lainmensa majoria de les persones sónmonolingües, parlen una única llengua. La de la seua terra i el seu entorn.
-El monolingüe militant, seria per a l´autor, una persona amantde l´uniformisme absolut. Una persona que no fa mai l´esforçd´aprendre una altra llengua si va a una regió bilingüe i té contacte amb persones que parlen dos o més llengüesapuntales (además en castellano) de la seua. Si la persona d´eixa regió coneix la llenguadel monolingüe militant, aquest voldrà que li parlen sempre en la seua llengua i ell novoldrà saber res de l´altra llengua de la regió. Mentres a ell li parlen en la seua llengua tot será correcte.3. EL MONOLINGÜE NATURAL
El monolingüe natural és una persona que si hade passar un llarg temps a una regió bilingüe, farà l´esforç d´aprendre eixa nova llengua i a poc a poc es convertirá enun bilingüe passiu.
La diferencia amb el monolingüemilitant és que aquest no està disposat a acceptar una altra llengua. En canvi, el natural está disposat a aprendre una nova llengua i aintegrar-se en eixe nou entorn o regió.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS