sdfj

Páginas: 2 (392 palabras) Publicado: 12 de junio de 2014
La infecció pel VIH continua sent un problema de salut pública prioritari, en un entorn on es detecta un cert relaxament davant l'epidèmia del VIH/sida entre la població en general. El Departament deSalut no només està mantenint les estratègies per evitar la propagació de la infecció i posant en funcionament els dispositius per atendre les persones afectades, sinó que de forma continuada estàpotenciant-los amb la participació dels diferents sectors implicats.

En aquest sentit, un sistema integrat adequat de vigilància epidemiològica ens permet estar alerta i conèixer la situació del'epidèmia en el nostre entorn i la seva tendència. Per això, la informació recollida sobre la infecció pel VIH i la inclusió de la vigilància epidemiològica de les altres infeccions de transmissió sexual(ITS) ens indica que encara estem lluny d'evitar noves infeccions pel VIH i les ITS.

D'aquesta manera, sabem que la transmissió sexual és predominant en el nostre entorn, que s'ha incrementat lainfecció en les noves generacions d'homes que tenen relacions sexuals amb altres homes, que l'augment en la població nouvinguda també té una repercussió gens menyspreable en les noves infeccions i queels adolescents i les dones continuen sent poblacions vulnerables.

Al mateix temps, aquestes dades epidemiològiques s'utilitzen per planificar i dur a terme intervencions preventives per disminuirla transmissió de la infecció sota el paraigües de l'evidència científica de les mesures per emprendre.

Diferents fronts, a banda de la prevenció, estan vigents. Les estratègies per millorar elretard en el diagnòstic de la infecció, la lluita contra l'estigmatització i la discriminació de les persones afectades, la incorporació de prestacions com a resposta a les noves necessitats en l'atencióde les persones infectades pel VIH/sida i la recerca de noves tècniques preventives com la vacuna.

Per tal de fer efectiva tota aquesta tasca que requereix l'abordatge de l'epidèmia del VIH/sida...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • sdfj
  • Sdfafjaksdfjasdkfja{sdfj

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS