Sdjkds

Páginas: 2 (382 palabras) Publicado: 4 de diciembre de 2012
LAOCOONT I ELS SEUS FILLS

El naixament de la cultura i de l'art grecs va tenir lloc els segles IX i VIII a.C., quan el món hel·lènic superava la profunda crisi provocada per l'enfonsament de lacivilització cretomicénica, després de les Guerres del Peloponés.
En el segle VII a.C., el contacte amb la cultura egipcia i mesopotàmica va provocar l'eclosió de l'arquitectura i l'escultura gregues,van assentar les bases de l'art hel·lènic. Anys despres, amb la victòria contra els perses a les Guerres Mèdiques es va iniciar un període de completa autonomía cultural i artística, el centre de laqual, era la pròspera Atenes de Pèricles, lloc on l'art grec va assolir la màxima esplendor.
L'any 323 a.C, la cultura grega es va traslladar cap orient, on van prosperar noves ciutats. La sòlidacultura grega va servir de referència als rics regnes orientals que van reflectir l'hel·lenització en les seves creacions artístiques.

Aquesta escultura la van crear, Agesandre, Polidor i Atenodor del'escola de Rodes cap el segle III-II a.C. La figura va ser feta de bronze, però actualment, hi ha una còpia romana de marbre al Museo Pio-Clementino a la ciutat del Vaticà. La escultura, és exempta,latècnica utilitzada és el buidatge. Té unes dimensions enormes.Pertany a l'estil hel·lenístic grec, ja que els artistes ja saben representar el “pathos”, es a dir, l'expressió dels rostresL'escultura és tencada,té una temàtica mitològica. Les figures, tenen textura i tenen molta expresivitat. Els cosos, presentan la perfecció anatómica del cos humà. Representat de manera frontal, les figuresde l'obra, s'organitzen en forma de piràmide, Laocoont a dalt de tot i els seus fills un poc més abaix als costats. En aquesta escultura, es veu perfectament, el “phatos” reflectits als rostres delspersonatges.

Segons el mite de la guerra de Troia, el sacerdot troià Laocoont va dir als ciutadans que no es fiessin del cavall de fusta. De seguida, dues serps enormes van sortir del mar i el van...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS