Segle Xix

Páginas: 26 (6304 palabras) Publicado: 18 de octubre de 2012
-------------------------------------------------
INTRODUCCIÓ I CONTEXTUALITZACIÓ
-------------------------------------------------

-------------------------------------------------
La característica fondamental del segle XIX (1801-1900) són els forts canvis. Canvis que es produeixen en tots els àmbits de la vida i del coneixement. La mentalitat de les persones també patirà certestransformacions com a conseqüència de la situació política i econòmica que es desenvolupa en aquests anys.
-------------------------------------------------
Revoltes de tota mena tindràn lloc en aquest període i l’ecomomia patirà també dues fortes revolucions industrials: la primera entre el 1750 i el 1840; la segona entre el 1880 i el 1914.
-------------------------------------------------
Enquant a la política, les noves idees de l’anterior segle assentaràn les bases per a les revolucions burgeses, les quals s’extendràn per tot el món mitjançant l’imperialisme, i buscant l’aliança del moviment obrer.
-------------------------------------------------
En el camp de la filosofia, sorgiràn els principis de la major part de les corrents de pensament contemporàneas: el materialismehistòric, el liberalisme, el nacionalisme i el marxisme (entre d’altres).
-------------------------------------------------
Gràcies y arrel de tots aquests grans canvis, neixen durant el segle XIX un important número d’organitzacions i establiments d’ajut social que faràn necessària una professionalització de l’assisstència social.
--------------------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------
ORGANITZACIÓ SOCIAL I POLÍTICA AL SEGLE XIX

El XIX va ser un segle de canvis en la organització social i en les seves formes de poder. La Revolució francesa, començada al 1789, va encendre la flama del canvi i, amb els seus valors lliberals, va deixar una empremta que va marcar les revolucions del segle XIXa Europa. Això, el fet que l'esclavatge va desaparèixer en gran mesura arreu del món i el progres industrial i econòmic que es va desenvolupar amb la Revolució Industrial, va donar pas a un procés de revolucions, independència de les colònies hispano-portugueses, nous colonialismes i nacionalismes.

Canvis En La Organització Social Al Segle XIX
Durant el segle XIX, l’organització social vapatir canvis molt important i va tenir com a base la igualtat. Els estaments tradicionals com clero, noblesa i tercer estat, en el que es comprenien burgesia, classes populars i camperols, van deixar pas a una societat on l’església van perdre els seus privilegis, en major mesura, i la noblesa es va integrar en una nova classe emergent, la burgesia.
El procés de la reforma agrària i eldesenvolupament de la industrialització va donar, com hem dit abans, lloc a una nova estructura social que van acabar amb la desaparició dels estaments i el naixement d'una societat de classes, basada en el dret de propietat i en la igualtat davant la llei i la fiscalitat. Aquesta societat va permetre una major mobilitat social ja fos per l'èxit en els negocis (riquesa) o per una carrera administrativa imilitar (formació).
El 1804 es va aprovar el Codi Civil de Napoleó, eina primordial en el desenvolupament social. Es regia pels principis de llibertat de individual, de treball, consciencia i laïcisme de l’Estat.
La riquesa es converteix en una categoria de definició social, però davant de la burgesia propietària, amb la noblesa ja adherida, per conveniència i perquè no estava d’acord ja amb lamonarquia absoluta, apareixen grups que no tenien riquesa o propietats: obrers, camperols pobres i jornalers. Aquests treballadors prenen consciència de pertànyer a una classe social diferent i de la necessitat de millorar la seva situació, va donar origen a un nou conflicte social, que va posar l'accent en la lluita per la igualtat.
En defensa dels drets dels treballadors va néixer el moviment...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Literatura Valenciana En El Segle Xix
  • Lenguaje en el seglo xix
  • corrents del pensament segle XIX
  • Industrialització d'españa al segle xix
  • ESPANYA I CATALUNYA EN EL SEGLE XIX
  • evolució del teatre català del segle XIX
  • Espanya I Catalunya Al Segle Xix
  • Exercicis Moviment obrer segle XIX

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS