Segones avanguardes

Páginas: 4 (883 palabras) Publicado: 13 de mayo de 2013
Segona meitat dels segle XX Yaiza Pallarols Leiva

16.1 REFERENTS HISTÒRICS
Després de la Segona Guerra Mundial, es van produir un seguit d’esdeveniments i conflictes entreels quals destaquen la Guerra de Corea, la creació de l’Estat d’Israel...
A Espanya, després de la mort de Franco, s’hi va restablir la democràcia.
Durant la dècada del 1980 es va posar fi a laGuerra Freda i la caiguda del Mur de Berlín. Al 1991 es va crear la Unió Europea. Cal afegir-hi la primera Guerra del Golf i l’atemptat a les Torres Bessones de Nova York, que va tenir com aconseqüencia la invasió d’Afganistan i, poc després, la Guerra de l’Iraq.
Com a conseqüencia l’aparició de l’anomentada globalització va produir una aproximació entre els camps artístics.

16.2.LOCALITZACIÓ I EVOLUCIÓ ARTÍSTICA
Nova York es la capital mundial de l’art. A partir de l’any 1945 es van donar un munt de propostes artístiques que, fins a la dècada del 1990, es poden englobar en duesgrans tendències:
a) Segones avanguardes, que van començar a Europa amb l’aparició de l’Informalisme i als Estats Units amb l’arribada de l’Expressionisme abstracte i que es van acabar amb lespropostes conceptuals del final de la dècada del 1969.
b) Tendències postmodernes, iniciades amb el Neoexpressionisme alemany i la Transavantguarda italiana a mitjan anys setanta, i que continuen amb elsrevivals a la dècada del 1980.

16.3 CARACTERÍSTIQUES GENERALS
A l’època de les anomenades Segones Avanguardes encara es noten certs aspectes que connecten amb els plantejaments inherts a lamodernitat. L’artista encara no es nodreix de l’experimentació.
Es dona pas a elements plàstics, i fins arriba a prendre’s com a suport el cos humà mateix i es fan intervencions a gran escala sobre lanatura o a la ciutat. L’obra d’art es valora pel procés creatiu.
S’imposa l’era de la postmodernitat que intenta recuperar certs elements d’èpoques anteriors.













16.4 DEL...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Inicis segones avanguardes
  • La segona república
  • Part Segona
  • Segones Avantguardes
  • El noucentisme i les avanguardes
  • Segona guerra mundial
  • La Segona Revolució Industrial
  • Restauració Borbónica, segona part

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS