Senderos De Gloria

Páginas: 2 (464 palabras) Publicado: 10 de mayo de 2012
uTreball de Socials
Fitxa de Treball

* Senderos de gloria és la personal visió del director Stanley Kubrick sobre un episodio real de la Primera Guerra Mundial. ¿Què en saps d’aquestconflicte? Estudia i comenta el paper que hi van jugar França i Alemanya a partir del període conegut como "la guerra de trinxeres", moment en què està ambiental el film.
* Senderos de gloria esconstitueix en una crítica brutal a la lògica implacable de la jerarquia militar i l'horror de la guerra. Estudia i analitza el funcionament de l'exèrcit i els valors morals i ideològics que defensen els seusprincipals responsables. El consell de guerra que decideix la vida o la mort dels tres soldats acusats de covardia, ¿és just? Creus que fets similars als que relata la pel·lícula poden tenir lloc enl'actualitat?
* El títol original de la pel·lícula de Stanley Kubrick, així com també el de la novel·la de Humphrey Cobb en què es basa la història, prové d'un poema de l'escriptor Thomas Gray(1716 - 1771): "No permeteu que l'ambició es burli del esforç útil d'ells / de les seves senzilles alegries i fosca destinació; / Ni que la grandesa escolti, amb desdenyosa somriure / els curts isenzills fets dels pobres. / El ostentació de l'heràldica, la pompa del poder i tot l'esplendor, tota l'abundància que dóna, / espera igual que ho fa hora inevitable. Els senders de la glòria nocondueixen sinó a la tomba ". Valora i comenta aquesta cita en relació amb el desenvolupament de l'acció.
* L'ambició, la corrupció i la deshumanització dels oficials, que només pensen en guanyarbatalles, celebrar balls i rebre medalles, contrasta amb les condicions de vida infrahumanes en què viuen els soldats, que no tenen ni veu ni vot en el desenvolupament del conflicte . Enumera i comenta lesdiferències més importants que s'estableixen entre els oficials i els soldats, relacionant els resultats obtinguts amb les teories marxistes sobre la divisió de la societat en classes socials riques i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Senderos de gloria
  • senderos de gloria
  • senderos de gloria
  • Senderos de gloria
  • senderos de gloria
  • Senderos de gloria
  • Senderos de Gloria
  • Senderos de gloria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS