Senderos de Gloria

Páginas: 5 (1149 palabras) Publicado: 1 de febrero de 2014


SENDEROS DE GLORIA

FITXA TÈCNICA

Títul: Senderos de Gloria ( Paths of Glory )
Any: 1957
Duració: 86 min.
País: Estats Units
Director : Stanley Kubrick
Música: Gerals Fried
Personatjes : - Kirk Douglas (Coronel Dax)
Ralph Meeke ( Caporal Pares )
Adolphe Menjou ( General Broulard )
George Macready ( General Mirbeau )
WayneMorris ( Teninte Roget )
Richard Anderson ( Comandante Saint-Auban )
Joseph Turkel ( Armaund )

Guió: Stanley Kubrick, Caldero Willingham y Jim Thompson, a partir de la novela homónima de Humphrey Cobb
Color: Negre i Blanc
Sinopsi : Transcurreix al any 1916 , durant la Primera Guerra Mundial, el general Boulard ordena que s’apoderin d’una posición controlada pels alemanys .Encarga aquestamissió al General Mireau, qui ordenarà al Coronel Dax que diregeixi l’atac. Aquest es a la presa del turó, que resulta ser un fracàs , ja que els soldats es retiren cap a les trinxeres. L’alt comandament militar, furiosos per la derrota, decideixen imposar un càstig a 3 soldats escollits a l’atzar , per tal de que serveixi d’exemple als altres soldats. El càstig és la mort.

Opinió personal :Encara que no hagi vist la película en les millors condicions ( envoltada de gent ) , hem va agradar bastant. Es pot veure una gran diferència clarament entre les condicions de vida i les actituds dels soldats , amb la dels alts i els grans comandaments militars. Destaco el personatje interpetat per Kirk Douglas , un home amb valor, humiltat , principis i ética. La poca duració de la pel:lículafa que sigui més fácil de veure. I per últim el que hem va impactar molt va ser la última escena , quan la noia alemanya canta davant dels soldats francesos, i al cap d’uns minuts , els soldats, s’emocionen i començen a plorar, a la vegada que l’acompanyen amb el cant . Si ho entés bé , crec que significa , que malgrat les diferències per estar en costats diferents , comparteixen uns sentiment iemocions iguals.


FRASES

1 ) “ … Si esa orden era imposible, la única prueba que podía aportar era sus cadáveres a los largo del camino puesto enemigo … “ ( Dita per el general Mirbeau)

Durant tota la pel·lícula destaquen molt les diferencies entre els soldats i els oficials , sobre tot el tracte i la consideració els uns amb els altres. En aquesta frase es pot observar , la crueltatd’ella, en que diu , que la teva obligació es complir la ordre i no decidir si fer-la o no, encara que t’esperi la mort . En la pel·lícula es pot apreciar una denúncia contra els excessos comesos pels alts mandataris militars durant la guerra.

2 ) “El patriotismo es el último refugio de los canallas.” (Dita per el Coronel Dax)

Crec que es refereix a quan una persona no técap argument davant d’una situació es pot refugiar en un patriotisme que al qui l’escolta li pot desperta una emoció , però no t’aporte cap solució.

3 ) “ Hay momentos en los que me avergüenzo del ser humano y este es uno de ellos “ ( Dita per el Coronel Dax)

Aquesta frase es dita en l’escena del judici. Dax resumeix l’estupidesa, la crueltat i l’egoisme de l’ésser humà. Per mi , lamillor frase de la pel·lícula . En l’escena es pot observar clarament les classes en la societat , ja que al general Mirbeau no se l’imputa rés i en canvi els soldats tenen el càstig de la mort.

4 ) “ Si era imposible avanzar, la única prueba serían sus cadáveres en las trincheras “ ( Dita per el General Mirbeau )
Es molt semblant a la primera , els soldats són tractar com brossa . Lesdiferencies entre els soldats i els oficials , sobre tot el tracte i la consideració els uns amb els altres.
En aquesta frase , es pot observar , en que no accepten cap més prova que la pròpia mort, es igual en quines condicions et trobes.

5 ) - Broulard : ¿Qué es lo que he hecho mal?
- Coronel (Douglas): Si no se sabe responder a esa pregunta..., le compadezco. (I marxé)

Aquest diàleg...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Senderos de gloria
  • senderos de gloria
  • senderos de gloria
  • Senderos de gloria
  • senderos de gloria
  • Senderos de gloria
  • Senderos de Gloria
  • Senderos de gloria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS