sffef

Páginas: 3 (687 palabras) Publicado: 25 de noviembre de 2014
Algunes persones no consideren als matemàtics com científics, ja que en general no es valen dels passos del mètode científic per realitzar descobriments matemàtics i, al seu torn, el mètode científicno és vàlid per provar resultats matemàtics. De tota manera, a causa de la relació íntima entre la matemàtica i les ciències aplicades, s'inclou aquí als matemàtics a la llista de científics. Aquestadistinció entre matemàtics i científics només va començar a plantejar-se en el segle XX.

D'altra banda Carl Friedrich Gauss va definir a la matemàtica com la "reina de les ciències" . Les opinionsdels matemàtics sobre això són variades. Molts consideren que cridar al seu camp ciència és minimitzar la importància del seu perfil estètic, a més suposa negar la seva història dins de les set artsliberals. Altres consideren que fer cas omís de la seva connexió amb les ciències suposa ignorar l'evident connexió entre les matemàtiques i les seves aplicacions a la ciència i l'enginyeria, que haimpulsat considerablement el desenvolupament de les matemàtiques. Un altre assumpte de debat, que guarda certa relació amb l'anterior, és si la matemàtica va ser creada (com l'art) o descoberta (com laciència). Aquest és un dels molts temes d'incumbència de la filosofia de les matemàtiques.

No obstant això encara avui els premis referits a les matemàtiques es mantenen generalment separats delsseus equivalents en les ciències.
Algunes persones no consideren als matemàtics com científics, ja que en general no es valen dels passos del mètode científic per realitzar descobriments matemàticsi, al seu torn, el mètode científic no és vàlid per provar resultats matemàtics. De tota manera, a causa de la relació íntima entre la matemàtica i les ciències aplicades, s'inclou aquí als matemàticsa la llista de científics. Aquesta distinció entre matemàtics i científics només va començar a plantejar-se en el segle XX.

D'altra banda Carl Friedrich Gauss va definir a la matemàtica com la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS