sgfsdgsdgsd

Páginas: 3 (521 palabras) Publicado: 22 de abril de 2013
INVESTIGAR PRINCIPIS IMMEDIATS



En aquesta pràctica, investigarem els àcids nucleics, les macromolècules que porten tota la informació genètica essencial perquè la cèl·lula pugui funcionarcorrectament. A aquesta pràctica aconseguirem la seva extracció i intentarem visualitzar-lo al microscopi.

El material que es va utilitzar a tota la pràctica va ser:

MATERIAL BIOLÒGIC:
- Fetgede pollastre.

REACTIUS:
- Dissolució de NaCl 2 M.
- Aigua destil·lada.
- Detergent líquid.
- Alcohol etílic 96º.
- Orceïna i glicerina.

MATERIAL DE VIDRE:
- Vasos de precipitats de 100ml.
- Vareta de vidre.

APARELLS:
- Embut.
- Microscopi.
- Batedora.

Els àcids nucleics es troben situats al nucli, per tal en aquesta pràctica, hem de seguir uns procediments per tald'alliberar-lo d'aquest nucli, fins al punt que la cromatina pugui ser visible, i separar-la de les seves proteïnes i només veure l'ADN.

A aquest experiment, comencem posant un tros de fetge amb 50 mld'aigua destil·lada, i la batem a la batedora fins que trobem una solució més o menys homogènia. Seguidament, amb tela de cotó i un embut, anem filtrant aquesta mescla per tal d'eliminar totes lessubstàncies que no necessitem. Aquest procés pot durar uns quants minuts degut a que la filtració es lenta. Més tard, quan ja tenim la nova solució, posem el mateix volum de dissolució de NaCl 2 M. La sal faque esclatin les membranes nuclears per osmosi, i per tant els nuclis queden lliures.

Seguidament, afegim 1 ml de detergent líquid, la funció del qual és adherir-se a les histones de la cromatina,associant-se i formant micel·les, per tant, l'ADN queda totalment lliure. Un cop fet aquest procés, deixem reposar la barreja uns minuts.

Quan ja ha passat aquest temps, afegim alcohol etílic demanera lenta per els costats del vas, per tal de que no es mescli, i obtenim una mescla heterògenia, amb diferents parts. A la part superior es troba l'alcohol, a la part superior tot el material de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS