sherlock holmes

Páginas: 5 (1249 palabras) Publicado: 28 de abril de 2013
Sherlock Holmes és un personatge de ficció, protagonista d'una sèrie de 4 novel·les i 56 relats de ficció publicats la major part a The Strand Magazine. Va ser creat el 1887 per Arthur Conan Doyle.
Sherlock Holmes és el prototip d'investigador cerebral per excel·lència i va influir en gran mesura en la ficció detectivesca posterior a la seva aparició. Encara que podem considerar C. August Dupin,creat per Edgar Allan Poe, com un personatge predecessor molt similar, la genialitat excèntrica d'aquest no va arribar a l'enorme popularitat que adquiriria anys després Sherlock Holmes a tot el món.


Ornamentació típica de Sherlock Holmes
Sherlock Holmes és un detectiu privat alt, prim, de nas ganxut, irònic, enginyós i intel·lectualment inquiet. A voltes resulta una mica brusc però éscortès amb les dones malgrat que en desconfia. No és gaire ordenat en la rutina quotidiana, fuma en pipa, toca el violí (sovint a hores poc adequades) amb mestratge i, quan s'avorreix per falta dels reptes intel·lectuals que suposen els seus casos, consumeix cocaïna, fet que preocupa el seu company, amic i cronista Watson, amb qui viu fins a final del segle XIX en el número 221 Bis de Baker Street, aLondres. No obstant això, la seva característica més notòria és la utilització del raonament pur per a resoldre els casos més intrigants i poder arribar a les conclusions més sorprenents a partir dels detalls aparentment trivials gràcies al seu extraordinari poder de concentració i als seus amplis coneixements tant científics com de les més variades disciplines. Sovint col·labora amb la policiad'un Scotland Yard fictici, especialment amb l'Inspector Lestrade. Doyle va basar el mètode deductiu del seu personatge en la conducta d'un dels seus professors de l'Edinburgh Infirmary, on va estudiar Medicina: Joseph Bell.
A "Estudi en Escarlata", el doctor Watson, que fa poc que viu amb Holmes, realitza aquest text sobre els seus coneixements:
Literatura: Zero (Però en "El signe dels quatre"parla amb coneixament i fins i tot cita a Goethe, La Rochefoucault i Jean-Paul).
Filosofia: Zero
Astronomia: Zero
Política: Lleugers
Botànica: Desiguals. Al corrent sobre la belladona, l'opi i verins en general. Ignora tot referent al cultiu pràctic.
Geologia: Coneixements pràctics però limitats. Distingeix d'un cop d'ull la classe de terres. Després dels seus passeigs m'ha mostrat lesesquitxades dels seus pantalons, indicant-me, pel color i la consistència, la part de Londres on li havien saltat.
Química: Exactes, però no sistemàtics.
Anatomia: Profunds
Literatura sensacionalista: Immensos. Sembla que coneix amb detall tots els crims comesos en un segle.
Toca el violí
Expert boxejador i i esgrimidor de pal i espasa
Coneixements pràctics de les lleis d'Anglaterra
De tota manera,Watson va llençar la llista al foc, considerant que no sabia trobar quina professió li permetia conèixer i coordinar tots aquests coneixements.
[modifica]Cronistes

La majoria de les històries del detectiu ens arriben narrades pel seu col·lega Watson; no obstant això, els relats de dos dels seus últims casos (The Adventure of the Blanched Soldier, en català El soldat pàl·lid, i The Adventure ofthe Lion's Ragi, en català La cabellera de lleó) es deuen directament a la pròpia ploma de Holmes.
[modifica]Biografia

Atenent-nos als textos de Doyle, Sherlock Holmes va néixer a Yorkshire el 1854 de pare anglès i de mare descendent d'una estirp de pintors francesos. Té un germà, Mycroft, que gràcies a les portentoses facultats per gestionar ingents quantitats d'informació que posseeix,treballa gairebé anònimament com a coordinador general i informador intern dels assumptes del govern britànic. De fet segons Sherlock, Mycroft és el govern.
Sherlock Holmes sembla haver estat un esteta a la universitat, probablement la d'Oxford però sens dubte no a la de Cambridge. Després de la seva graduació s'allotja prop del Museu britànic per poder estudiar les ciències necessàries per al...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sherlock Holmes
  • Sherlock Holmes
  • Sherlock Holmes
  • Sherlock Holmes
  • Sherlock holmes
  • Sherlock holmes
  • Sherlock Holmes
  • sherlock holmes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS