Material sensorial 0-3

Páginas: 13 (3077 palabras) Publicado: 28 de abril de 2013
Material sensorial (0-3 anys)
Manipulació i experimentació



































Irene Gay Márquez
1º Diürn FP Educació Infantil
Carme Arrom
Desenvolupament Cognitiu i motor
Índex


1. Introducció.......................................................................3

2. Resum llibre

2.1 Manipulem, experimentem, investiguem,aprenem.....4

2.2 El despertar dels sentits.............................................4

2.3 Ens impliquem...........................................................5

2.4 Observem i reflexionem..............................................5

2.5 Materials d’exploració................................................6

2.6 Propostad’activitats..................................................7

3. Valoració personal...........................................................12




























1. Introducció

En aquest llibre es presenten una gran varietat d’activitats per a infants de entre 0 a 3 anys. Les activitats són per treballar els sentits (vista, oïda, gust, tacte, olfacte) mitjançant la manipulació, experimentació i investigaciódels diferents materials que s’utilitzen en les activitats, i que són materials de la vida diària i naturals, fàcils de trobar que poden oferir moltes oportunitats de joc.

Totes les activitats presentades no tenen per què complir-se fil per randa, però a partir d’aquestes es poden fer variacions i adaptar-les com cada un vegi convenient.

Les autores del llibre són educadores infantils enuna escoleta de 0 a 3 anys, i per això tenen bastant experiència per poder donar idees i propostes als lectors del llibre, als qui poden servir de complement per a la seva formació.

Volen oferir al nin un context educatiu que li permeti desenvolupar al màxim les seves capacitats sensorials, així com també donar a conèixer als infants el seu entorn més pròxim.

Normalment la majoria delsadults pensen que els nins tenen que pintar amb un full i un llapis per què és normalment el que els hi ofereixen però realment si a un nin li dones qualsevol altre objecte amb farina,per exemple, segur que li pot aportar i agradar molt més.

Les autores pretenen que aquest llibre no es vegi tan sols com un llibre d’activitats sinó que volen destacar que és més important cóm es fa o com esdesenvolupa l’activitat o joc, que no realment com acaba.



















2. Resum del llibre

2.1 Manipulem, experimentem, investiguem, aprenem...

Perquè els nens sàpiguen l'existència dels objectes cal deixar-los experimentar amb ells.
A partir de l'observació nens i nenes són capaços d'incorporar una gran quantitat d'informació, sempre que els oferim un entorn adequat imotivant, per poder observar, experimentar, analitzar i classificar. Deixant el nen que experimenti estimulem la seva curiositat sobre el que està manipulant , i es planteja preguntes com: Què és això? Totes les preguntes que puguin sorgir és important treballar a l'escola.

...Jugant
La millor manera d'aprendre i conèixer és mitjançant el joc. És molt important el paper del joc tant a l'escolacom a casa. Li permet al nen madurar, i les experiències que obtingui seran sempre positives sempre que el joc es desenvolupi en un bon ambient. És important que els petits puguin interactuar amb els materials, que es relacionen amb els altres nens (paper fonamental per al seu desenvolupament) i que l'educadora estigui atenta en tot moment.
En realitat la joguina no és important, sinó ho és elque el nen pot arribar a fer o crear amb ell, desenvolupant la seva imaginació.

L’organització de l’espai i del temps
En un entorn ben organitzat és molt més fàcil afavorir l’aprenentatge. Ha d’haver un ambient agradable, materials suficients, no s’ha de tenir presa alhora de fer l’activitat, totes les feines han d’estar ben organitzades, l’espai s’ha d’ajustar a les característiques de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • material sensorial 0-3
  • 0 3
  • Propiedades sensoriales de los materiales
  • Materiales 3
  • Caracteristica De 0 3 Años
  • desarrollo motor de 0-3
  • Recopilacion de 0 a 3 años
  • Control Del Trazo 0-3

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS