show de truman

Páginas: 6 (1319 palabras) Publicado: 18 de abril de 2014




“El Show de Truman” i el “Mite de la caverna” de Plató

Fitxa tècnica:

Títol: El show de Truman
Director: PeterWeir
País: Estats units
Any: 1998
Actors: Jim Carrey, Laura Linney, Noah Emmerich, Natascha McElhone, Holland Taylor, Brian Delate, Blair Slater, Peter Krause, Heidi Schanz, Ron Taylor


Sinopsi:

Truman Burbank és un home corrent i una mica innocent que viu enuna idíl · lica població on tot és perfecte.
Porta tota la vida allà, i mai ha sortit més enllà dels límits del poble. Accepta la visió del que l'envolta i creu que el món eslògan que veu.
En la seva vida no hi ha problemes però, al llarg dels últims dies, estranys successos li fan sospitar que alguna cosa estranya passa. La situació, però, té petits desajustos que amenacen la seva estabilitat.Alguns estranys successos comencen a alertar Truman sobre l'univers que l'envolta, especialment quan coneix l'estranya Lauren Garland, una actriu anomenada Sylvia, de la qual s'enamora, però és capturada pel seu pare i allunyada de la seva companyia. Lauren, abans de ser portada, li adverteix que el món que l'envolta és artificial i que es tracta d'un show de televisió vist a nivell mundial.
Elseu gran pas és el de pujar a un veler en contra les seves pors a
l'aigua i desafiar a l'horitzó per descobrir l'engany, desafiar a l'adreça del programa i trobar la dona que estima.

Personatges:
Truman Burbank: és, sense que ell ho sàpiga, l'estrella de l'emissió del show de Truman des de la seva adopció per la productora quan era encara al ventre de la seva mare. D'altra banda, una part dela seva vida intrauterina i el seu naixement han estat retransmesos en directe ! Des de la desaparició del seu pare al mar, té molta por a l'aigua. Espera deixar el lloc on està per anar a les illes Fiji i trobar Sylvia, una dona amb qui s’ha creuat abans. Però descobrirà que la seva vida no és més que una mentida.
Meryl Burbank: dona de Truman, que treballa com a infermera a l'hospital. ConeixTruman a l’institut, després s'acaba casant amb ell. A la pel·lícula, presenta productes de publicitat i sempre està somrient, ja que de fet és actriu i es diu Hannah Gill. Deixa el show de truman, espantada per Truman i cansada de treballar en aquestes condicions.
Christof: és el creador, el productor i el realitzador del  Show de Truman. És ell que dirigeix amb ma de ferro l'emissió des del seucomençament, és qui va adoptar Truman entre altres futurs bebès els pares dels quals no volien. Justifica l'emissió amb el pretext de protegir Truman del món exterior.
Sylvia: Coneix Truman a l’institut amb el nom de Lauren, però ella no té dret a comunicar-se amb ell. Mentre passegen junts per la platja, ella li vol desvetllar la veritat sobre ella i sobre l’emissió. Expulsada del programa,Sylvia forma part dels que estan contra el  Show de Truman. Truman sempre n’ha estat enamorat I vol retrobar-la, I ella espera que ell sàpiga la veritat.
Marlon: el seu millor amic però en realitat és un actor anomenat Louis Coltrane.



Temes:

1. Quins aspectes i /o detalls pots comparar amb el Mite de la Caverna de Plató?

En el mite de la caverna, Plató ens narra que l'home viu encadenata l'interior d'aquesta, en què només veu ombres dels objectes veritables. En el cas de la pel · lícula, Truman és l'home encadenat, i els que dirigeixen el programa són els portadors dels objectes que ell veu, que no són reals.
Un altre element del mite de Plató que podem observar en la pel · lícula és la llum. En el mite, hi ha un foc que fa el paper de sol dins de la caverna. En la pel·lículaen un moment donat juguen amb aquesta llum, fent aparèixer el sol abans d'hora, a la matinada. Totes aquestes manipulacions les fan des de la Lluna, on es troben els que dirigeixen el programa veient tot el que passa a la ciutat. La lluna representa la sensibilitat en l'ésser humà (el control de les sensacions).
En el mite també se'ns parla d'un mur, que a la pel · lícula apareix en forma de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El show de truman
  • Truman Show
  • Truman Show
  • El show de truman
  • truman show
  • Show De Truman
  • El Show De Truman
  • El show de truman

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS