si això és un home

Páginas: 26 (6480 palabras) Publicado: 18 de noviembre de 2013
ÍNDEX

1. Activitats prèvies a la lectura ................................................................. p. 1

2. Activitat pel seguiment de la lectura.................................................... p. 8

3. Activitats sobre l’apèndix ..................................................................... p. 19

4. Opiniópersonal...................................................................................... p. 24























1. Activitats prèvies a la lectura.

Localitza en un mapa el camp d’Auschwitz i altres camps d’extermini creats pel règim facista de Hitler.


Aquest camp de concentració està situat a Oswieçim a Polònia. Fou el camp més gran creat per l'imperi nazi.

Va ser un complex format per diversos camps deconcentració, d'experimentació mèdica i d'extermini en massa de presoners construït pel règim de l'Alemanya nazi després de l'invasió de Polònia de 1939, al principi de la Segona Guerra Mundial.
Els camps estaven ubicats aproximadament 59 kilòmetres al oest de Cracòvia, a prop de la frontera germano-polaca de abans de la guerra, en la Alta Silesia, un àrea annexada per la Alemanya Nazi en 1939després d'invaïr i conquistar Polònia. Les autoritats de les SS crearen tres grans camps principals a prop de la ciutat polaca de Oswiecim.



En aquest mapa podem observar i localitzar els diferents camps d’extermini i de concentració creats pel règim de Hitler.
A baix a l’esquerra del mapa trobem una nota que ens indica que els camps de concentració representats inclouen els camps de treball,de trànsit i les presons, a més a més no tots els camps estan representats.


Recull informació sobre el camp d’Auschwitz, com està organitzat, què el forma, quin paper té des de la seva creació fins avui....
Auschwitz era el camp més gran establert pels alemanys. Era un complex de camps que posseïa un camp de concentració, un d’extermini i un de treballs forçats. Estava situat prop deCracòvia, Polònia. El complex de camps d'Auschwitz estava format per tres grans camps: Auschwitz I, Auschwitz II (Birkenau) i Auschwitz III (Monowitz).
Més d'un milió de persones van perdre la vida a Auschwitz, nou de cada deu eren jueus. Les quatre cambres de gas més grans podien contenir a 2.000 persones al mateix temps.
Sobre l'entrada al camp hi havia un cartell que deia: Arbeit macht frei, quesignifica "la feina et fa lliure". En realitat, passava tot el contrari. El treball es convertia en una altra forma de genocidi que els nazis deien "exterminació a través del treball".
Les víctimes que es lliuraven de la mort immediata per ser seleccionades per treballar eren sistemàticament despullades de la seva identitat individual. Les s'afaitaven el cap i els tatuaven un número d'identificació al'avantbraç esquerre. Els homes eren obligats a vestir-se amb pantalons esparracats i jaquetes a ratlles i les dones utilitzaven vestits de treball. Tant als uns com als altres se'ls donaven sabates o de vegades esclops que no eren de la seva mida. No tenien cap altre muda de roba i dormien amb la mateixa roba amb la que treballaven.
Cada dia era una lluita per sobreviure en unes condicionsinsuportables. Els presoners vivien en unes barraques que no tenien finestres ni estaven aïllades de la calor ni del fred. No hi havia lavabo; només havia una galleda. A cada barraca hi havia unes 36 lliteres de fusta i els presoners dormien en grups de cinc o sis en forma transversal a la planxa de fusta. Una sola barraca albergava 500 presoners.
Els presoners sempre tenien gana. El menjar consistiaen sopa aigualida feta amb carn i verdures podrides, una mica de pa, una mica de margarina, te o una beguda amarga semblant al cafè. Tenir diarrea era comú. La gent, afeblida per la deshidratació i la fam, contreia fàcilment les malalties contagioses que es propagaven pel camp.
Alguns presoners realitzaven treballs forçats dins del camp a la cuina o com perruquers, per exemple. Les dones...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Si Aix S Un Home
  • Recensió: Si Això És Un Home
  • Reflexion si això és un home
  • Si això es un home
  • Si Això És Un Home
  • Si Aixo Es Un Home
  • Si Aixo Es Un Home
  • Primo Levi Si Això És Un Home

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS